Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Herr: Knapp förlust mot favoriterna

Paulo Rojas blev säsongens  första målskytt för ÖSK Söder.

Paolo Rojas blev säsongens första målskytt för ÖSK Söder.

ÖSK Söder fick en på sätt och vis bra start på säsongen. Visserligen blev det förlust mot FK Bosna 92 med 2-1 efter 0-0 i paus, men det fanns en hel del i spelet som var positivt. Patrick Ingvarsson ställde upp sin elva i en rätt defensiv 4-2-3-1 uppställning med Rafail Kiose och Gustav Isaksson i de defensiva positionerna. Helt rätt tänkt mot bollskickliga Bosna skulle det visa sig.Trots ett spelmässigt övertag i den första halvleken för gästerna lyckades de inte spela sig fram till några speciellt hotande lägen. Visserligen blev det lite ”rörigt” några gånger framför Martin Ingvarsson i Söders mål, men det var mer ett resultat av slumpen än av något genomtänkt spel från Bosnas sida. Söder å sin sida hade det väldigt magert på chanssidan och skapade  inte så mycket under de första 45 minuterna.

I inledningen av andra halvlek ändrade matchen karaktär och Söder spelade sig fram till några riktigt vassa chanser. Både Konate Cheick och Paolo Rojas var igenom och var ytterst nära att ge sitt lag ledningen. Cheicks skott på ett inspel av Paolo styrde målvakten till hörna, medan Paolos skott på en frispelning av Cheick träffade stolpen. Det var väldigt nära ett hemmamål båda gångerna.

I och med att Söder tog över mer av spelet lyfte laget också sina positioner, vilket väl på sätt och vis blev orsaken till Bosnas ledningsmål. En lång boll över backlinjen hittar fram till Muamer Sepic som gått i djupled. Muamer kommer ensam med Martin Ingvarsson och med farten på sin sida kan han runda honom och rulla bollen i mål. Muamer som tidigare i matchen faktiskt sett lite rostig ut visade att han fortfarande vet hur man gör mål i den typen av lägen.

Några minuter senare kan samme målgörare notera sitt andra mål för säsongen. Denna gång på straff. Jag såg inte riktigt vad som hände, men en motståndare som kom med fart mot ÖSKs mål blev nedgjord i utkanten av Söders straffområde. Det var nog mer otur än illvilja från söderspelarens sida och Patrik Almqvist delade heller inte ut någon varning för händelsen. Men att få en straff emot sig är ju illa nog. Martin Ingvarsson gick åt rätt håll, men hann inte riktigt ner för att kunna stoppa skottet.

Jag var rädd för att Söders spel skulle rasa ihop efter det andra baklängesmålet, något som skedde flera gånger förra året, men effekten blev faktiskt den rakt motsatta. Söder tog tag i matchen igen och jobbade hårt för att i alla fall bättra på siffrorna. Detta lyckades också, men tyvärr först i den 90:e minuten. Mathias Dimberg slog en frispark från vänsterkanten, som Paolo Rojas snyggt nickade in vid målvaktens bortre. På övertid någon minut senare fick Söder sedan en frispark i ett liknande läge, men man lyckades tyvärr inte dubbla målskörden. (Det var väl inte speciellt nära heller).

Även om det blev förlust tyckte jag att ÖSK Söder gjorde en riktigt bra match. Så här i början av säsongen är det givetvis svårt att värdera resultaten, men jag tror ändå att man redan nu kan säga, att inget lag kommer att kunna åka till Ekäng och redan i förväg vara säkra på att få med sig tre poäng hem. Lagets ryggrad i den här matchen var de fem som spelade på mittfältet. Paolo Rojas ser betydligt starkare ut än han gjorde då han kom till Söder i somras. Gustav Isaksson, som jag inte sett spela tidigare visade sig vara en rivig mittfältare med bra arbetskapacitet. Hamid Sadid och Rafail Kiose håller definitivt samma klass som under fjolåret. Även backlinjen såg stabil ut. Mathias Dimberg som debuterade i de här sammanhangen både som mittback och lagkapten höll tillsammans med Aime Elloh ihop försvaret på ett bra sätt.

Matchfakta: ÖSK Söder – FK Bosna 92 1-2 (0-0)

74. 0-1 Muamer Sepic

78. 0-2 Muamer Sepic (straff)

90. 1-2 Paolo Rojas (Mathias Dimberg)

Laguppställning: Martin Ingvarsson – Alessandro Eni, Mathias Dimberg (k), Aime Elloh, Alessandro Eni – Rafail Kiose, Gustav Isaksson – Paolo Rojas, Hamid Sadid, Kenan Korac – Konathe Cheick (85)

Ersättare: Alexander Ottosson (85), Osama Hamed och Vedran Luboja. (Lite dåligt med avbytare på grund av förkylningar etc.)

Söders tränare Patrick Ingvarsson tyckte efter matchen, att ett oavgjort resultat nog hade varit rättvisare med tanke på de chanser som Söder skapade i andra halvlek och Bloggen är benägen att hålla med om det.

Fotboll Örebro: Referat: Örebro SK Ungdom – FK Bosna 92

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.