Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gurkkross på Ekäng

ÖSKs lag i den regionala P16-serien gästades idag av IK Franke från Västerås. Man brukar tala om att ett lag sitter kvar i bussen om de inte är riktigt med i matchen från start. I den här matchen satt västeråsarna kvar i bussen hela matchen. ÖSK fick en kanonstart vilket kanske bidrog till den klena insatsen. Redan efter sju minuter stod det 3-0 till ÖSK efter det att lagkapten Hampus Lind föregått med gott exempel och gjort tre mål på tre minuter. Franke kontrade in ett mål varpå William Gunnarsson mer eller mindre på en gång svarade med ytterligare ett ÖSK-mål. Ungefär här tappade väl de flesta av åskådarna räkningen.

Efter matchens 80 minuter hade siffrorna runnit iväg till 14-2 efter 8-1  halvtid. ÖSKs målgörare i matchen var Hampus Lind (5), William Gunnarsson (2), Emil Helander  (2), Tim Bergström, Liridon Jashari Tahiraj, Anton Gustafsson, Michel Yanez Hernandez och Tobias Österman. Frankes andra mål gjordes på en straffspark.

Så mycket mer finns väl egentligen inte att säga om matchen. Alla var bra men Hampus Lind var bäst skulle man kanske kunna sammanfatta tillställningen. Kul att se att Johan Sjögren är tillbaka efter att han missat hela förra säsongen på grund av skador. P97 Elit-truppen har ingen egen målvakt utan man lånar från P98-orna som har tre stycken i sin elittrupp, vilka får turas om att stå med de ett år äldre. I den här matchen var det Albin Rydbergs tur att ta steget upp. Han hade inte så mycket att göra, men fick ändå vid några tillfällen visa prov på att han är en alert målvakt som följer med och läser spelet bra.

ÖLFF: Matchinformation

2013-04-27_DSC_0047_William Gunnarsson Konrad Gustafsson höll som vanligt rent längs sin kant.  2013-04-27_DSC_0053_Marcus Nydahl
Snabbe William Gunnarsson gjorde två mål. Konrad Gustafsson höll som vanligt rent efter sin kant. Det blev en strumpvarning för Marcus Nydahl.
 2013-04-27_DSC_0055_Emil Helander  2013-04-27_DSC_0056_Albin Rydberg  2013-04-27_DSC_0058_Tobias Söderman
Emil Helander gör nästan alltid mål – två i den här matchen. Upplånade målvakten Albin Rydberg skötte sig bra. Tobias Söderman jobbade och slet och fick till slut göra sitt mål.
 2013-04-27_DSC_0060_Johan Sjögren  2013-04-27_DSC_0066_Viktor Franssila  2013-04-27_DSC_0061_Hampus Lind
Back in business – Johan Sjögren efter ett skadefyllt fjolår. Viktor Franssila var den enda 98:an bland utespelarna. Hampus Lind – evighetsmaskin och femmålsskytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.