Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscupen

Lottningen av det andra steget i Distriktscupen aka. EBAB Bygg Cup är nu genomförd. ÖSK Söder har inte anmält något lag till cupen, vilket är tråkigt. Örebro SK går in i cupens åttondelsfinal och kommer då att få möta segraren i matchen mellan Mariebergs IK och Pålsboda GoIF. Det borde bli Marieberg, tycker jag. Åttondelsfinalen skall nominellt vara spelad senast den 30 juni. Vinner ÖSK den matchen (vilket man i cupsammanhang aldrig kan känna sig säker på) väntar ett av lagen i kvartetten Fjugesta IF, Öfvre Adolfsberg FC, Garphyttans IF och IFK Kumla. Det borde bli Kumla, men inget är som sagt säkert.

Just IFK Kumla ger i cupsammanhang upphov till en del minnen. År 2007 möttes lagen, Ian Jeffs blev utvisad strax före halvtidspausen efter två gula kort, och ÖSK förlorade med 5-0. Ändå hade ÖSK ett på papperet rätt starkt lag i den matchen, om jag kommer ihåg rätt. Året därpå möttes lagen igen och ÖSK utkrävde en ordentlig revanch. Den matchen slutade nämligen med bortaseger med siffrorna 8-1. (Sedan torskade man mot Rynninge i semifinalen med 5-2, men det är en annan historia).

ÖLFF: Spelprogram – EBAB Bygg Cup, Cupspel
NA: Här är ÖSK:s motståndare i cupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.