Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inför Närkes allsvenska: ÖSK Söder m.fl.

Den elegante playmakern Hamid Sadid kommer att vara en av ÖSK Söders nyckelspelare denna säsong.

På torsdag ( i övermorgon alltså) tjuvstartar årets lokala seriespel med div 4-mötet mellan Vretstorp och Nora-Pershyttans BK. Normal speldag för serien är fredagar, men eftersom konstgräs fortfarande behövs under fotbollsfötterna och fredagskvällen redan är bokad av IFK Hallsberg får Vretstorp köra igång en dag tidigare. Att det blev konstgräs för Vrestorp, som i Fredriksberg har en av distriktets bästa och tidigaste naturgräsplaner, säger väl en hel del om  vårens status det här året. Det var för övrigt på Fredriksberg som ÖSK hade tänkt att grästräna inför matchen mot Hammarby.

Vår lokala papperstidning har uppmärksammat premiären med två sidor i dagens utgåva. (Fast en stor del av dessa sidor upptas av en stor bild på Assyriskas tränare Samuel Bugday och Edhem Tatarevic). Tidningen gör även en genomgång av spelarrörelserna under vintern som bekräftar att årets kamp om div 3-platsen nog i första hand kommer att stå mellan FK Bosna 92 och Yxhults IK (tränade av Jörgen Gustafsson). Båda lagen har värvat friskt och de var ju bra (för div 4-nivån) redan förra året. Bloggen tror att det nog blir svårt för övriga lag i serien att blanda sig i den kampen. På spel står en direktuppflyttningsplats och en kvalplats som tillfaller ettan resp. tvåan. Kvalet är vanskligt så den aboslut säkraste vägen till det nationella seriesystemet är att bli etta.

2012-09-29 Övervintrare

Övervintrare och viktiga kuggar hos ÖSK Söder: Rafail Kiose, Mathias Dimberg, Paolo Rojas och Hamid Sadid.

Stor spelaromsättning hos Söder.

ÖSK Söder som i de här sammanhangen tävlar under artistnamnet ÖSK Ungdom har givetvis tappat en hel del spelare efter det att man föll ur div 3. Det finns dock en del nykommlingar också av vilka en del är helt nya namn för min del.

Nyförvärv: Kenan Korach (Marieberg), Vedran Ljuboja (Marieberg), Konate Cheick (Fellingsbro), Martin Ingvarsson (Real Örebro), Gustav Isacson (SMÅ) och David Bracaglia (Italien).

Av dessa är Cheick, Ingvarsson och Bracaglia återvändare på ett eller annat sätt. Det är ju iofs. möjligt att även någon av de övriga tre tidigare representerat ÖSK Ungdom.

Avdelningen smärtsamma Förluster: Lucas Oskarsson, Sebastian Lööw, Axel By och Marcus Wetterberg har samtliga gått till Adolfsberg för att få fortsätta på div 3-nivå. Mirza Basic hamnade till slut hos Karlslund (div 2). Davide Croce vaktar ett mål i Bulgarien (nationell div 2-nivå) och David Gustavsson har av allt att döma lagt av. Vad David Rohlén tänker göra verkar ingen veta. Dessutom – även om det inte står i NA – så har bröderna Akbari lämnat klubben.

Var laget står rent formmässigt verkar ingen utomstående ha någon känsla för eftersom laget konsekvent spelat sina träningsmatcher utanför distriktet. Söders tränare Patrick Ingvarsson har dock verkat hoppfull, de gånger jag haft kontakt med honom och tyckt, att man fått ihop ett riktigt bra gäng det här året. Bekänna färg lär man få göra redan i den första omgången, eftersom man får möta favoriterna från Bosna, visserligen på hemmaplan, men ändå.

Div 5-laget.

Tarik Benca: Viktig målgörare för ÖSK Ungdom.

Tarik Benca: Viktig målgörare för ÖSK Ungdom.

Det finns ytterligare ett lag som heter ÖSK Ungdom men som spelar i div 5. Det laget har visserligen en del beröringspunkter med Söder, men består huvudsakligen av de 95-or som förra året vann div 7 och nu har fått över den div 5-plats som ÖSK Söder hade förra året (under namnet ÖSK Ungdom). ÖSK Söder tycker inte att spelartruppen räcker till för ett B-lag och då lade Tommy Ohlson & Co. beslag på den platsen. Div 5-laget tränas av Dennis Fransson, välkänd lokal fotbollsprofil, som dessutom får hjälp av Kent Särnholm.

Div 7-laget.

Slutligen för att göra det ännu något mera ogenomträngligt så finns det i div 7B ett lag som spelar under beteckningen ÖSK Ungdom/ÖSK 3. Det rör sig (tror jag) om de 96-or som inte tog steget till elittruppen, men som ändå stannat kvar i ÖSKs organisation. Tack vare att det är ett kombinationslag kan man även använda sig av spelare med klubbeteckningen ÖSK. Det skulle i så fall röra sig om spelare födda 1997 och tidigare. Dessutom skulle i princip även spelare från U17- och U19-trupperna och ÖSK:s A-lag spela där, men det är nog inte aktuellt.

Tillägg:

Nja, så var det nog inte riktigt med div 5- och 7-lagen. Det verkar som om man slagit ihop kvarvarande spelare från åldersklasserna -95 och -96 samt kryddat med en del spelare som inte tagit plats i ÖSK Söders A-trupp. Det är nog denna grupp som kommer att spela både i div 5 Norra och i div 7B.

Läs div 4-bloggen.

Utöver papperstidningens insats bjuder även tidningens man på fältet – David Rispoli-Helling – på sin egen insiktsfulla genomgång av årets lag i närkesfyran. Han vet lika lite eller ännu mindre än Bloggen om var ÖSK Söder står i år, men han tar det säkra före det osäkra och utnämner dem till nedstigningskandidat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.