Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mårten Eriksson till Nora-Pershyttan

130422. Mårten drar vidare efter tre månader (?).
Hos Fotboll Örebro kan man idag läsa, att det nyuppflyttade div 4-laget Nora-Pershyttan BK hastigt men förmodligen mindre lustigt engagerat Mårten Eriksson som sin tränare för de närmaste två åren. Västmanlänningarna har helt oväntat gjort sig av med Thomas Gustafsson som tagit klubben från sexan till fyran på två år och som man hade kontrakt med även för detta år. Nora motiverar det sena tränarbytet med att man fick en möjlighet att engagera Mårten på två år och att man inte ville missa den chansen. En på det hela taget rätt underlig historia i de flesta avseenden.

130117 ÖSK byter med Rynninge.
På sätt och vis i alla fall. Redan före jul blev det klart, att Peder Hessel, ansvarig tränare för ÖSKs pojkallsvenska U17-trupp förra året, kommer att ta över ansvaret för Rynninge IKs div 2-lag. Hos Rynninge ersatte Peder Mårten Eriksson, som inte tyckte att han hade den tid som behövs för att träna ett lag på så pass hög nivå.

Nu kan man läsa på P99:ornas hemsida  hos ÖSK Ungdom, att man fått klart med en ny talangutvecklare. Denne visar sig vara just Mårten Eriksson, som alltså kommer att jobba med talangutvecklingen i den stora åldersgruppen. Mårten ersätter Björn Juhlin, som detta år kommer att vara ansvarig tränare för P98:ornas elitgrupp.

Mårten Eriksson har satt en hel del spår i Närkesfotbollen under sin karriär – både som spelare och tränare. Som tränare var han innan året hos Rynninge engagerad hos först Ervalla och sedan Sköllersta. Dessutom har han hunnit med att tacka nej till ett erbjudande som huvudtränare för BK Forward. Inför sin tränardebut hos Rynninge berättade han för Fotboll Örebro om var han spelat och vilka lag han tränat.

Rynninge IK: Mårten Eriksson blir talangutvecklare i ÖSK

Bloggen tycker att det är roligt och positivt att se att ÖSK Ungdom ute på Ekäng kan fortsätta att knyta kvalificerade tränare till sin verksamhet.

Tillägg 130428: Nej, Mårten blir kvar som talangutvecklare hos ÖSK, visar det sig. Något som gör tränarbytet än mer konfunderande. Det var ju för att han inte hade tid på grund av sitt civila arbete som Mårten lämnade Rynninge. Att både träna Nora-Pershyttan och vara talangutvecklare hos ÖSK lär inte ta mindre tid i anspråk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *