Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Säker vinst i seriepremiären

Om det var ovisst ända till den 88:e minuten på Karlslund Arena, så försvann ovissheten betydligt snabbare på Behrn Arena, där ÖSKs U19-trupp mötte Eskilstuna City i den första gruppspelsomgången. Bloggens utsände hade – något försenad – knappt satt sig tillrätta på soliga Norra Läktaren förrän det stod 1-0 till hemmalaget. Det var Max Lindborg som styrskarvade in ett inspel från Philip Holmer. Kanske att det var några andra fötter inblandade också på vägen fram till Max. Då hade det inte gått mer än ca. 10 minuter. ÖSK fick aldrig igång något matchur (om man ens försökte) så tidsangivelserna är rätt vaga.

Trots det tidiga baklängesmålet lyckades Eskilstuna inte få igång något organiserat motstånd utan ÖSKs enmålsledning kändes rätt angenäm. Ännu bättre blev det en kvart senare, när Simon Glännestrand kunde öka på till 2-0. En bra prestation av August Wiklund som avslutades med en klassisk snett-inåt-bakåt passning till en rätt fri anfallskollega föregick målet . Med några minuter kvar av halvleken hade City en jättechans att reducera efter en hörna som ÖSK inte lyckas rensa, men avslutet går utanför.

ÖSK, som kostat på sig att ha en riktigt stark bänk i den här matchen, byter inför andra halvlek in Filip Albertsson, Oskar Ålgars och Oscar Fardelin. Ut går Anton Westerlund, Edwin Ahlnäs och Simon Glännestrand. Inte för att någon av dem varit dåliga utan snarare för att fördela matchtiden (antar jag) på så många som möjligt. Både Albertsson, Ålgars och Westerlund tillhör ju den grupp av spelare som brukar kallas till SvFF:s breddelitläger och normalt spelar man inte dem halva tiden.

Andra halvlek blev sedan jämnare än den första. De två lagen bytte chanser med varandra utan att riktigt få till det. Båda kostade på sig lyxen att missa rätt klara frilägen. ÖSK håller dessutom tidigt i halvleken på att göra ett självmål, men en förbispelad Filip Rinne i ÖSK-målet kan till sin lättnad se bollen rulla ut på rätt sida bortre stolpen. I den mån det fanns någon tveksamhet om var de tre poängen skulle hamna så avgjorde August Wiklund den saken med sju reguljära minuter kvar att spela. Snyggt frispelad av Filip Albertsson (en liten chip över backlinjen) rullar August hur behärskat som helst in ÖSKs tredje. Jag visste faktiskt inte att han kunde göra sådana mål – mycket säkert och behärskat. Med några minuter kvar kan City snygga till siffrorna lite på ett kantskott från halvdistans. Jag tycker att det ser ut som om Filip Rinne har fingerspetsarna på den, men skottet var för hårt för att detta skall räcka till för att förhindra målet.

Sammanfattningsvis kan man väl säga, att ÖSKarna tog en rätt bekväm arbetsseger. Utan att behöva engagera spetsgruppens spelare fullt ut och med Lukman Murad hos U17 tog man en seger som egentligen aldrig kändes hotad. Bloggen såg som vanligt i U-lagssammanhang duktiga mittbackar och fäste sig även vid Max Lindborgs slit och konstruktiva spel på mittfältet. Det finns en hel del spelare i det här laget, som gärna tar sig lite väl mycket tid med bollen vid fötterna, men Max sätter den så gott som alltid i arbete på en gång och med en bra adress.

Matchfakta: Örebro SK – EWskilstuna City 3-1 (2-0)
11. 1-0 Max Lindborg (Philip Holmer)
26. 2-0 Simon Glännestrand (August Wiklund)
83. 3-0 August Wiklund (Filip Albertsson)
86. 3-1 Niklas Åhlén

Laguppställning: Filip Rinne – Philip Holmer (), Anton Westerlund (46), Carl Ekstrand-Hamrén, Edwin Ahlnäs (ut 46, in 72) – Martin Springfeldt, Stefan Hannason, Max Lindborg (), David Johansson – August Wiklund, Simon Glännestrand (46).
Ersättare: Filip Albertsson (46), Oscar Fardelin (46), Oskar Ålgars (46), Joel Nilsson (72), Sebastian Heimeryd

ÖSK: U19 – Seger i premiären

4 kommentarer – kommentera

micke

Bra jobbat killar en stark seger men saknade idag den duktige spelande
mittbacken Sebastian H

Ficedula hypoleuca

Sebastian satt på bänken och blev nästan inbytt mot slutet av matchen. Eller om han blev det och jag missade det.

Hans knäproblem har gjort att det inte blivit något spel än för hans del i år. Men det kommer säkert även om konkurrensen bland mittbackarna är hård.

Matte

Letade efter referat på ÖSK hemsida gällande
U19 premiären i helgen men hittade inget, trist!

Matte

Och vips fanns ett referat..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.