Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Knappt och något tursamt mot Karlslund

Med någon enstaka minut kvar av matchen säkrade ÖSKs U17-lag segern i årets första örebroderby, som spelades på Karlslund Arena. Det var Henning Nordvall som med lite väl knapp marginal (ribbtouch) satte en straff i nättaket. Inte orättvist, men inte nödvändigtvist så rättvist heller. Det här var nämligen en sådan där match, där båda lagen skapade och missade sina chanser. Dessutom var den inte speciellt välspelad från ÖSKs sida. Jag skulle kunna tänka mig (om man bortser från förlusten) att man i Karlslund, som matchade ett lag där majoriteten av spelarna var 97-or, var rätt nöjda med sitt lags insats mot ÖSKs ligacupfinalister. Nu var ju iofs. ÖSK något försvagat jämfört med det lag som besegrade MFF förra helgen, men ändå.

I en jämn första halvlek, där ÖSKarna spelade med en rätt kraftig vind i ryggen, var det ändå hemmalaget som gjorde det enda målet. Ett jätteskott (trots motvinden) från ca. 30 meter seglade in vid det ena krysset. ÖSKarna å sin sida skapade väl också en del målchanser, men det mesta kändes slumpmässigt, krampaktigt och oplanerat.

Inför andra halvlek tvingades ÖSK byta ut Isac Uddling som fått problem med en fot. Henning Nordvall fick ta steget ner till mittbackspositionen bredvid Gustav Fardelin. Felix Möller tog Hennings plats på mittfältet och Oscar Olofsson byttes in till den lediga platsen som högerytter. Bytet blev väl på sätt och vis lyckat eftersom det var en långboll från Henning över hela mittfältet och fram till Lukman Murad som låg bakom kvitteringen. Lukman, med bara en försvarare mot sig, tar emot bollen och vänder bort sin uppvaktning varpå han kan rulla in 1-1 målet.

ÖSK, som spelade något bättre efter paus, pressade tidvis på rätt bra under den andra halvleken, men öppnade också upp sig för en del farliga kontringar från KIFs sida. Några av dessa var dessutom riktigt nära att resultera. Bra arbete av Kalle Westdahl i ÖSK-målet, lite änglavakt vid ett ribbskott och en dåligt inställd fot vid ett friläge gjorde dock att Kalle inte behövde hämta ut några fler bollar ur sitt mål i den här matchen.

ÖSK, som verkade betydligt angelägnare än Karlslund att säkra en trepoängare, gick ner på tre backar med tio minuter kvar och satte in ytterligare en anfallare. Pressen ökade mot Karlslund och ÖSK får till sist möjligheten att avgöra till sin fördel, när Felix Möller dras omkull i straffområdet. Berndt Swärd tvekar inte utan dömer straff. Henning! ropar man från linjen och Henning Nordvall, som brukar lägga lagets straffar, tar även denna. Mål blir det men lite för högt för att den skall kännas riktigt klockren. Men det blev ju mål och då skall man inte klaga.

Rikard Torstensson var inte speciellt nöjd med sitt lag efter matchen och tyckte att i princip alla underpresterade och kan mycket bättre. Bloggen ger dock matchens tre mittbackar godkänt och konstaterar samtidigt att med Lukman Murad i laget skapas det en hel del möjligheter, men att samtidigt utarmas nog lagets spel, eftersom alltför många bollar har en tendens att hamna ute hos Lukman på vänsterkanten. Men det är ju inte Lukmans fel.

Matchfakta: Karlslunds IF – Örebro SK 1-2 (1-0)
35. 1-0 Pontus Eriksson (30 meters drömmål)
56. 1-1 Lukman Murad (Henning Nordvall)
87. 1-2 Henning Nordvall (straff)

Laguppställning: Kalle Westdahl – Sebastian Magnusson, Isac Uddling (46), Gustav Fardelin (k), Andreas Klingström (82) – Mikael Loön, Amel Rastoder, Henning Nordvall -Felix Möller (89), David Holm (89), Lukman Murad
Ersättare: Oscar Olovsson (46), Mohammed Arsheian (82), Lesster Govea (89), Rikard Hallgren (89), Kevin Wester och Ali Jafri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.