Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nu drar det igång på allvar

Till helgen är så gott som alla ÖSKs olika representationslag från P15 Elit till A-laget i Superettan igång med seriespelet. U17- och U19-lagen har visserligen tjuvstartat med Ligacupen, som ”på gamla dagar” blivit omdöpt till Powerade Cup, men på lördag spelas de första seriematcherna för deras del. Den första seriematchen för året blir det även för ÖSK Söder Dam som på Behrn Arena – deras nya hemmaarena – kommer att ta emot västeråslaget Rytterne IS.

De regionala pojklagen har redan dragit igång och spelar nu sina andra resp. tredje omgång. P15 Elit reser till Karlstad för ett möte med Carlstad United på lördag. P16 Elit skall försöka lappa ihop sitt självförtroende (efter Rynninge-förlusten) genom att bortaslå Gideonsberg på söndag.

På hemmaplan blir det mer än önskvärt tight under lördagen. Söderdamernas match på Behrn Arena börjar kl. 13:00. En timme senare är det avspark på Karlslunds arena i U17-serien mellan Karlslund och ÖSK. Klockan 16:00 spelar sedan U19 på Behrn Arena, där de möter Eskilstuna City. Bloggen skulle givetvis vilja se alla tre matcherna i sin helhet, men det går ju inte. Vi får se hur det blir. Det lutar väl mest mot U17 plus det mesta av U19, även om jag väldigt gärna skulle vilja se damerna också.

Slutligen spelar ÖSK-familjens senaste elitlag F97-orna sin första seriematch i den nystartade F17-serien. De möter Västerås BK30 på Ekäng söndag kl. 15:30 i en match som tyvärr konkurrerar om intresset med ÖSKs A-lagsmatch mot Hammarby.

Efter den här helgen är det bara ÖSK Söder Herr som i år inte fått uppleva seriespelets allvar. Men de lär få sin beskärda del av det på fredag (om en vecka allstå) då de ställs mot FK Bosna 92 – en av närkesallsvenskans två favoriter.  Men mer om den matchen senare i veckan.

Söder Dam: Äntligen dags! (Ante Bellum)
ÖSK U19: David Johansson inför premiären (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.