Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Konkurrenter på Behrn Arena

I kväll spelar Degerfors IF sin hemmamatch mot Jönköping Södra på Behrn Arena. Stora Valla är inte spelbar än efter det att man installerade planvärme i höstas, vilket resulterade i en uppgrävd gräsmatta. Men det är väl tveksamt om det hade gått att spela där på orginalmattan heller. Våren har helt enkelt inte kommit tillräckligt långt än på de här breddgraderna. ÖSK lär ju vara på jakt efter gräsytor att träna på i förberedelsearbetet inför bortamatchen mot Hammarby på söndag.

Matchflytten lär kosta Degerfors ett sexsiffrigt belopp på grund av ökade omkostnader och minskade publikintäkter. Eftersom matchen direktsänds av TV4 lär det väl heller inte bli så många spontanåskådare från Örebro på plats.

Degerfors IF: Information inför torsdagsmatchen på Behrn Arena
Degerfors IF: Inför DIF-Jönköpings Södra
NA: 19.20: Degerfors–Jönköping

Degerfors startar med ett mittbackspar som består av Patrik Anttonen och Pontus Jakobsson. Erik Nilsson spelar defensiv mittfältstvåa och Niklas Klingberg börjar av någon okänd anledning på bänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.