Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Repris mot sundsvallsgiffarna

Blir det här kvällens backlinje? Christoffer Wiktorsson är åter med i laget.

Den här veckan är det GIF Sundsvall * 2 som gäller för ÖSK. Igår besegrade ÖSKs A-lag sina motståndare från Medelpad med klara 3-0. I kväll är det dags för klubbarnas bänkspelare och talanger att göra upp. ÖSK har på sin hemsida lagt ut vad som ser ut som ett starkt lag. Med maximalt antal spelare från A-truppen samt med alla spetsgruppsspelarna (förutom Christer Lipovac) på plats så är det här nog bland det starkaste som ÖSKarna kan matcha i den här serien. Noteras kan dock att MArcus Astvald som bara spelade 10 minuter igår inte finns med i truppen. Det gör däremot Christoffer Wiktorsson som nu verkar få sin första match efter den olyckliga hjärnskakningen han råkade ut för under försäsongen. Följande spelare ingår i ÖSKs matchtrupp:

Från A-truppen.
Ludwig Bergström
Erik Lund
Boris Lumbana
Christoffer Wiktorsson
Josef Ibrahim
Emil Berger
Peter Samuelsson

Från Spetsgruppen.
Jonathan Thuresson (mv)
Anton Westerlund
Sebastian Ring
Lukman Murad
Filip Albertsson

Från U19-truppen.
Oscar Fardelin
David Johansson
Simon Glännestrand
August Wiklund
Stefan Hannason
Max Lindborg

En vän av ordning skulle möjligen kunna invända att det verkar vara en överårig spelare för mycket i den här truppen. Reglerna är ju sådana att maximalt fem överåriga utespelare plus en målvakt får ingå i truppen. Och då tror jag att detta avser spelarna på laguppställningen och inte spelarna som samtidigt är med på plan. Bli alltså inte förvånad om någon av ovanstående spelare från A-truppen kommer att saknas när matchen körs igång.

ÖSKarna har väl inte direkt rosat årets U21-marknad med sina insatser så här långt. Efter en hyfsad premiärmatch mot IK Brage blev det en storförlust på bortaplan mot Östersund FK. Denna följdes av en ”hedersam” förlust mot Hammarby och en mindre bra insats som slutade oavgjord mot IK Sirius.

Kvällens motståndare har lyckats bättre än vad A-laget har gjort, vilket i dagsläget nog är en klen tröst. Giffarnas U21-or har vunnit sina tre spelade matcher och ligger tvåa i den serietabellen. Resultaten är 2-1 mot Sirius borta, 3-1 mot Östersund hemma och nu senast 5-2 mot Degerfors på bortaplan.

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:30. Fri Entré och kaffe med tilltugg finns att köpa under halvtidspausen.

GIF Sundsvall: U21 – Bortamatch mot Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.