Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK U17: Laget som hatar att förlora


Att ÖSKarna lyckades vända ett hotande nederlag till vinst i Ligacupfinalen mot Malmö FF borde inte ha kommit som någon överraskning för dem som följt laget det senaste året. (Det kom som en överraskning ändå, men det är en annan historia).

Sedan truppen sattes ihop för rätt precis ett år sedan har laget spelat 40 matcher och bara förlorat två gånger. En av förlusterna kom i finalen i Örebrocupen, då Hammarby vann välförtjänt. En andra lite mer omotiverad förlust kom i bortamatchen mot IFK Eskilstuna i det regionala slutspelet förra året. Fortsättningen på den historien är rätt så signifikativ för vad den här truppen kan prestera. För att vinna slutspelet krävdes en vinst med minst tre mål på bortaplan mot IFK Norrköping i den sista matchen. Killarna åkte till Norrköping och vann med 4-1.

I gruppspelet i Ligacupen tidigare i år hamnade laget i underläge med 3-1 mot IFK Norrköping i halvtid. När matchen var slut stod ändå ÖSKarna som segrare med siffrorna 5-3 efter en vinst i andra halvlek med 4-0.

De som var på Kumla IP under DM-finalerna förra året kommer kanske ihåg hur DM-finalen mot ett starkt lag från Karlslund utspelade sig. ÖSK hamnade i ett tidigt underläge med 0-2 redan efter 20 minuter. Sedan tog ÖSK över och när DM-finalen var färdigspelad stod ÖSK som segrare med 3-2. För övrigt den första gången (mig veterligt) som ett lag från åldersgruppen besegrat Karlslund i en match av betydelse.

Nu får vi hoppas att form och vinnartakter hålls vid liv även tills det är dags för finalen i Ligacupen. I den kommer ÖSKarna att ställas mot segraren mellan AIK och Kalmar FF. Datum för den andra seifinalen är inte fastställt än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.