Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Semifinal i ligacupen

Anfallaren David Holm, en av ÖSKs nyckelspelare i cupsemifinalen mot Malmö FF.

ÖSKs U17-lag har gjort en mycket bra turnering i den nyinstiftade Ligacupen. Efter gruppseger besegrades för två veckor sedan på bortaplan starka Brommapojkarna i en spännande kvartsfinal. I morgon söndag är det dags att ta sig an nästa motståndare. Från Skåne kommer Malmö FF till Örebro med ett starkt lag. (MFF har alltid starka lag i de här åldersklasserna). I kvartsfinalen besegrade MFF IF Elfsborg med 2-1.

ÖSK kommer till spel med följande spelartrupp: Sedin Ujkanovic (mv), Kalle Westdahl (mv, -97), Sebastian Magnusson, Oskar Ålgars (U19), Isac Uddling, Carl Ekstrand-Hamrén (U19, Gustav Fardelin, Andreas Klingström, Edvin Ahlnäs, Henning Nordvall, Amel Rastoder, Mikael Loön (-97), Joel Nilsson (-97), Rikard Hallgren, David Holm (-97), Felix Möller (-97), Mohammad Arsheian och Martin Springfeldt (U19).

ÖSK ställer upp med starkast möjliga lag. De 96-or som redan tillhör U19-gruppen får precis som mot BP gå ner en klass för att förstärka U17-laget. Jämfört med det lag som spelade mot BP har Sedin Ujkanovic, Sebastian Magnusson, Gustav Fardelin och Rikard Hallgren tillkommit. Lämnat truppen har målvakten Filip Rinne (U19) och Oscar Olovsson gjort. Orsaken till att fyra spelare kan tillkomma trots att bara två lämnar är att mot Brommapojkarna hade man inte en helt komplett matchtrupp.

ÖSKarna räknar nog i första hand med att kunna kontrollera sina motståndare med hjälp av sitt starka försvarsspel. Sedan är det upp till radarparet Felix Möller och David Holm och snabbe Martin Springfeldt i anfallet att ta sig fram till avslutslägena. Det brukar de vara rätt så bra på. Nämnas kan, att den här truppen nog är den enda hos ÖSK som fortfarande ställer upp i en 4-3-3 uppställning, vilket passar laget bäst med tanke på de spelare som ingår i truppen.

Ansvarig tränare för U17-truppen är Rickard Torstensson, som till sin hjälp har Jesper Hallgren, Björn Nordvall och Johan Landström.

Matchen som spelas på Behrn Arena börjar kl. 17:30 och det är fri entré.

Tipselit.se: MFF nästa för segermaskinen Örebro

 

1 kommentar – kommentera

Magnus.

Borde inte Lukman vara med i det starkaste laget?
P97 Elit spelar 4-3-3,har hela tiden gjort och kommer att i fortsättningen att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.