Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21-match i kväll

En trio som nog kan få speltid i kväll: Filip Albertsson och Sebastian Ring från spetsgruppen samt halvårslånet från IFK Göteborg Erik Lund.

Dagen efter årspremiären i Superettan kan ÖSK låta de spelare som fick lite eller ingen speltid igår röra på sig under matchliknande former. I U21-serien är det nämligen åter match för ÖSK och kvällens motståndare är IK Sirius från Uppsala.

Reglerna för U21-serien är åldersmässigt rätt så frikostiga. Hälften av utespelarna (5 alltså) plus målvakten får åldersmässig dispens, vilket gör att man i princip kan matcha en överårig avbytarbänk plus lagets mest lovande yngre spelare. Rimligtvis är detta precis vad ÖSK kommer att göra. Nästa match i Superettan spelas inte förrän på måndag, så det är ingen risk att någon kommer att lida av för tätt matchande.

ÖSKs bänk såg ut på följande sätt igår: Ludwig Bergström (mv), Ayanda Nkili(62), Peter Samuelsson(68), Marcus Astvald, Emil Berger, Josef Ibrahim och Erik Lund. Alla dessa spelare är över 21 år, vilket innebär att en av dem inte kommer att få spela. Bloggen tror, att man kommer att vara försiktig med Ayanda Nkili, eftersom det finns ett frågetecken beträffande Ilir Berisha, som ju blev utbytt igår på grund av en skadekänning.

Kvällens motståndare från Sirius har precis som ÖSK spelat tre matcher i U21-serien. Två av dessa har slutat med uddamålsförluster (GIF Sundsvall och Brage) och i den tredje blev det oavgjort (Degerfors). Nu kanske inte detta säger så mycket, eftersom slagstyrkan i den här serien kan variera en hel del från match till match. Mycket beror på hur A-lagets program ser ut och vilka spelare från A-truppen man vill ge matchtid. Bloggen tror, att Sirius kommer att komma med ett slagkraftigt lag till kvällens match. Laget spelar sin första seriematch på söndag mot Eskilstuna City och ser nog det här som ett utmärkt träningsmatch innan serieallvaret börjar.

Sirius A-lag har spelat överraskande starkt under försäsongen. Laget, som är storfavorit till seriesegern i div 1 Norra (BK Forwards serie), har besegrat Gefle IF, IF Elfsborg (i Svenska Cupen) samt utklassat Degerfors. Kommer de med ett starkt lag kommer ÖSKarna att få lov att jobba hårt för eventuella poäng.

Avspark är kl. 18:30 på Behrn Arena och entrén är fri.

Tillägg: ÖSK har nu lagt ut truppen på sin hemsida och det blev som bloggen förmodade en rätt stark trupp som innehåller fem utespelare och en målvakt från A-truppen. Matchtruppen ser ut på följande sätt:

Från A-truppen.
Ludwig Bergström
Marcus Astvald
Erik Lund
Josef Ibrahim
Emil Berger
Peter Samuelsson

Från Spetsgruppen.
Filip Albertsson
Anton Westerlund
Sebastian Ring
Jonathan Thuresson (mv)
Lukman Murad

Från U19-truppen.
David Johansson
Stefan Hannason
Max Lindborg
Simon Glännestrand
August Wiklund

2 kommentarer – kommentera

Mattias

Blir intressant…
P96 orna som brukar vara med vilas till söndagens semi mot Malmö FF i ligacupen..

M.A

Många bra spelare i U19 truppen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.