Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Milstolpe passerad av Eyra Vallén

Bloggens twittrande alter ego Eyra Vallén har i dagarna passerat sin första drömgräns. För första gången har antalet ”Followers” nämligen legat över 100 under ett helt dygn. Detta gläder såväl Eyra som bloggens egen Ficedula. Det aktuella twitterkontot heter givetvis @eyravallen.

Medan vi är inne på ämnet Twitter så ger en dagsaktuell avläsning av ställningen i twitterkampen mellan Örebros två stora idrottslag vid handen, att ÖSK fortfarande är klart populärast. ÖSK har 1.646 följare medan ÖHK bara fått ihop 1.247, trots de senaste veckornas framgångar.

2 kommentarer – kommentera

Johan

Kan det ha att göra med att det är olika kategorier av personer som följer hockey resp. fotboll?
Har hört att det är mer ”akademiker” (bankfolk, mäklare, säljare) som föler fotboll och mer ”hantverkare” (målare, snickare, plåtslagare osv) som följer hockey?

Ficedula hypoleuca

Ja, så kan det kanske vara. Men jag tror också att antalet personer som är intresserade av att följa ÖSK är mycket större.

Klubben och laget har dominerat nyheterna under väldigt många år, medan ÖHKs framgångar är av relativt färskt datum. Fotboll är ju också en mycket bredare sport utövarmässigt än vad ishockeyn någonsin kommer att kunna bli.

Hos Facebook är det samma bild. ÖSK har 7.395 som gillar dem medan ÖHK ”bara” har 5.814.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.