Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Vinst mot Vasalund

ÖSKs U19-trupp repade sig snabbt efter stjärnsmällen i Östersund och besegrade idag Vasalund i ligacupens avslutande gruppspelsmatch. Matchen, som vi inte vet så värst mycket om än, slutade med en ÖSK-vinst med siffrorna 4-1 efter en halvtidsledning med 2-0. Målskyttar för ÖSK var Philip Holmer, David Johansson, Lukman Murad, och Amel Rastoder.

Laguppställning: Filip Rinne – Philip Holmer (ut 80), Carl Ekstrand-Hamrén, Oskar Ålgars, Edwin Ahlnäs – Martin Springfeldt, David Johansson, Stefan Hannason (varnad), Lukman Murad – Simon Glännestrand (ut 72),  August Viklund (ut 42)
Ersättare: Karl Westerdahl (mv),  Amel Rastoder (in 42), Mohammed Arsheian (in 72), Isak Uddling (in 80) och Henning Nordvall

Bloggen noterar, att förutom Lukman Murad var ingen av spelarna från spetsgruppen med. Anton Westerlund var på landslagsläger, där även Filip Albertsson skulle ha varit med om han inte avsagt sig – förmodligen på grund av skada. Luckorna efter de spelare som saknades har man i stället fyllt med spelare från U17-truppen, som spelade igår. Vilket inte hindrade Amel Rastoder från att göra mål idag. Utöver Amel fanns även Karl Westdahl (mv), Mohammed Arsheian, Isac Uddling och Henning Nordvall med från gårdagstruppen.

I den andra matchen i den tredje omgången fick IFK Norrköping överraskande stryk av Västerås SK. Både ÖSK och Norrköping hamnade därmed på 6 poäng, men det blir Norrköping som går vidare tack vare betydligt bättre målskillnad (Plus 7 mot ÖSKs plus 2).

Det var nog väldigt bra för killarna att snabbt få med sig ett bra resultat igen, men redan på tisdag väntar nya prövningar för de flesta. Då är det nämligen ny match i U21-Superettan. Laget möter Hammarby på bortaplan och förhoppningsvis kommer ÖSKs tränare att kunna skicka med några fler A-truppsspelare till den matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *