Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Triss i femmor

Trångt i ÖSKs försvarsregioner efter det att Degerfors fått en frispark.

För tredje helgen i rad gjorde ÖSKs U17-lag i fem mål i ligacupen. Den här gången behövdes faktiskt alla målen, eftersom motståndarna från Degerfors gjorde fyra. I och med lördagsresultatet har ÖSKarna vunnit samtliga tre matcher i gruppspelsfasen. Men det var bara i matchen mot Västerås SK förra veckan, som vinsten kändes ohotad. I den första matchen mot IFK Norrköping hamnade ÖSKarna i ett 1-3 underläge innan de kunde vända till vinst. Mot Degerfors gick laget till en till synes betryggande 4-1 ledning efter 44 minuters spel. Bara för att sedan under en mindre bra andra halvlek tappa spel och dessutom nästan ledningen till sina motståndare.

Snabb Degerfors-ledning.
I en svängig match var det faktiskt gästerna från Bruket som först kom med i målprotokollet och detta efter endast sex minuters spel. ÖSK hade visserligen börjat matchen bra, men det första målet blev ändå degerforsarnas. Med tanke på att ÖSK redan från start  hade etablerat ett ordentligt spelövertag kändes situationen ändå inte så allvarlig. Fyra hemmalagsmålen trillade också planenligt in under första halvlek . Mittbacken Carl Ekstrand-Hamrén utjämnade i den 15 minuten på en passning från Felix Möller. Två minuter senare var Felix målgöraren framspelad av radarkompisen David Holm.

David Holm av med huvudskada.
I mitten av första halvlek drabbades ÖSK av en jobspost, när David Holm fick lov att lämna matchen och planen. David fick en smäll mot huvudet i kamp med gästernas målvakt (?) och med resultatet – en ordentlig bula i pannan – var det bara att byta in en ersättare. ÖSKarna behöll dock initiativet, trots att man tappat sin duktige och målfarliga targetspelare. Anton Gustafsson, för dagen inlånad från P16 Elit som högerback,  gjorde 3-1 i den 35 minuten. Han bröt in från kanten, fintade bort en försvarare och sköt med vänstern (fel fot) ett skott som smet in vid närmsta stolpen.

Med en minut kvar av halvleken gjorde Felix Möller sedan sitt andra och ÖSKs fjärde mål. Han drev parallellt med straffområdeslinjen och Degerfors försvarslinje tills dess att han hittade en lucka. Skottet gick in vid bortre, löst, men utom räckhåll för målvakten.

På övertid i den första halvtid ger ÖSK dock sina motståndare en väg in i matchen igen. En av deras anfallare får springa igenom från kanten och rulla in sitt lags andra mål.

Halvtidsbyten.
Inför andra halvlek gjorde ÖSK två byten – inte för att de utbytta spelat dåligt utan för att de skulle vilas. Felix Möller skall på ett landslagsläger nästa vecka och Carl Ekstrand-Hamrén reser med U19 för att möta Vasalund redan i morgon. Henning Nordvall fick därför droppa ner till en mittbacksplats och Joel Nilsson tog platsen på mittfältet. Felix ersattes till höger av Lesster Govea. Efter en dryg timmes spel gör sedan Degerfors 3-4. Det andra reduceringsmålet gav Degerfors rejält med luft under vingarna och de pressade hårt mot ÖSK försvarslinjer. Hemmalaget klarade inte längre av att behålla bollen under kontroll utan tappade den så gott som hela tiden i uppspelsfasen, varpå de rödvita snabbt kunde låta nästa anfallsvåg rulla in. Degerfors var riktigt bra och nära en kvittering med bland annat ett hårt skott i ribban, några dåligt förvaltade frilägen, en hel del onödiga offsidelöpningar samt en boll som faktiskt var i mål, men den blev bortdömt på grund av en ojusthet.

Mikael Loön slår en hörna.

Felix Möller in igen.
För att lätta på degerforspressen bytte ÖSK in Felix Möller igen i den 79:e minuten. På så sätt får de in en spelare som är skicklig på att hålla upp bollen och dessutom kan sätta lagkamraterna i spel. Mitt i DIF-pressen och med ca. 5 minuter kvar kan Mohammed Arsheian ge ÖSK den utökade ledning som behövdes för att säkra segern. Mohammed plockar bollen av en intet ont anande mittback i Degerfors försvarslinje, lurar målvakten och rullar in bollen. Där gick väl på sätt och vis luften ur Degerfors angreppslusta,  även om de med matchens sista spark kunde reducera ytterligare en gång genom ett skott över Sedin Ujkanovic, som kommit ut en bit men hamnat på halvdistans.

Anton Gustafsson positiv överraskning.
Efter matchen var lagets tränare Rickard Torstensson lika nöjd med lagets insats under den första halvleken som han var missnöjd med den andra. ”Vi vill ha ett passningsskickligt lag så att vi får upp spelarna i banan. Men om passningsspelet inte fungerar då är vi utspridda över hela plan utan att kan få tag på bollen”, kommenterade han den andra halvlekens insats. Rickard var nöjd med insatserna från David Holm och Felix Möller (så länge de var med i matchen) och tyckte också att upplånade Anton Gustafsson stod för en bra insats.

ÖSKs nästa motståndare, när kvartsfinalerna som skall spelas nästa helg, kommer att bli något av lagen Brommapojkarna, AIK eller Hammarby.

Matchfakta:
06. 0-1 Adrian Johansson
15. 1-1 Carl Ekstrand Hamrén
17. 2-1 Felix Möller
35. 3-1 Anton Gustafsson
44. 4-1 Felix Möller
45. 4-2 Kim Löfving
64. 4-3 Daniel Gustavsson Djuric
86. 5-3 Mohammad Arsheian
92. 5-4 Ahmad Karim

Laguppställning: Sedin Ujkanovic – Anton Gustafsson, Isac Uddling (k), Carl Ekstrand-Hamrén (46), Andreas Klingström (69) – Mikael Loön, Amel Rastoder, Henning Nordvall – Felix Möller (ut 46, in 79), David Holm (33), Kevin Wester (ut 57, in 81)
Erästtare: Kalle Westdahl (mv), Mohammed Arsheian (33), Lesster Govea (in 46, ut 79), Joel Nilsson (46), Sebastian Magnusson (69), Rickard Hallgren (in 57, ut 81)

Degerfors IF: DIF U17 utslagna ur Ligacupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *