Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacup i helgen

David Holm leder gruppens skytteliga efter två omgångar med sina tre mål. Blir det fler mot Degerfors?

Lördag – söndag spelas den sista gruppspelsmatch i ligacupen för ÖSKs juniorlag. I morgon lördag tar U17, det yngre laget, emot länsgrannarna från Degerfors.

Ligacupen PA Östra 1
Lag S D P
Gå till detaljerad tabell på www.olff.se
Örebro SK 2  7 6
Degerfors IF 2  0 3
IFK Norrköping 2 -1 3
Västerås SK 2 -6 0

Förutsättningarna för ÖSK ser bra ut. Efter två matcher i vilka man gjort fem mål per match har laget skaffat sig en riktigt bra målskillnad.  Helt säkra är man dock inte.  Morgondagens motståndare måste vinna med fyra mål för att gå om ÖSK i tabellen – det kommer de inte att göra. Vid en eventuell förlust hotar nog i första hand IFK Norrköping, som möter gruppens svagaste lag Västerås SK. ÖSK vann förra helgen med 5-0 mot västeråsarna och det bör Norrköping vara kapabla att göra de med. Säkrast för ÖSK är det alltså att fixa minst ett oavgjort resultat.

Vid en eventuell gruppvinst är ÖSK vidare till utslagningsdelen av turneringen och kommer att få möta en av de andra gruppsegrarna.

På sin hemsida aviserar ÖSK en riktigt stark trupp. (Jag har gissat efternamnen, men det brukar jag klara rätt bra): Sedin Ujkanovic, Kalle Westdahl , Sebastian Magnusson, Carl Ekstrand-Hamrén, Anton Gustafsson (?), Isac Uddling, Andreas Klingström, Joel Nilsson, Henning Nordvall, Amel Rastoder, Mikael Loön, Kevin Wester, Lesster Govea, David Holm, Mohammad Arsheian, Felix Möller och Rikard Hallgren.

Degerfors IF: Inför ÖSK U17 – DIF U17

Matchen börjar kl. 10:00


På söndag reser U19, det äldre laget, till Solna för ett möte med Vasalunds IF. Degerfors har inget lag i den här åldersgruppen och därför har solnalaget fått hoppa in trots att moderklubben endast spelar i div 1. För ÖSK gäller det nog i första hand att försöka hitta tillbaka till spelet igen efter den stora förlusten i Östersund i U21-Suerettan. Det laget bestod nämligen så gott som uteslutande av spelare från U19-truppen.

Ligacupen JA Östra 1
Lag S D P
Gå till detaljerad tabell på www.olff.se
IFK Norrköping 2  8 6
Örebro SK 2 -1 3
Vasalunds IF 2 -4 3
Västerås SK 2 -3 0

Någon egentlig möjlighet att gå vidare har inte ÖSKarna. Norrköpings målskillnadsfördel är alldeles för stor. Dessutom spelar även de mot gruppjumbon Västerås SK. ÖSKarna får därför inrikta sig på att reparera självförtroendet efter Östersund. På ÖSKs hemsida skriver man att laget av olika anledningar saknar Oskar Fardelin, Joel Nilsson, Max Lindborg, Sebastian Heimeryd medan Stefan Hannason är spelklar igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.