Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Chanslösa västeråsare

Förra veckan stod ÖSKs U17 för en bra upphämtning när de gick från 1-3 till 5-3 i Norrköping. Den här veckan blev det också fem mål, men det var en stor skillnad – man släppte in något alls. Motståndarna från Västerås SK kunde nämligen inte alls hålla emot när ÖSKs lagmaskin började mala. Målen trillade in med jämna mellanrum och huvudansvarig för detta var Felix Möller som med ett mål och tre målgivande passningar såg till att förra veckans målfacit kunde tangeras. Det var bara Isac Uddling som forcerade in sin egen retur efter hörna som inte hade Felix inblandad på något sätt. Egentligen borde det nog ha blivit några poäng till för Felix del efter det att till exempel Micke Loön rullat bollen i stolpen och Felix själv missat när han tagit sig fri på egen hand.

När det gäller nollan skall nog ÖSKarna i första hand tacka sin utmärkte målvakt Sedin Ujkanovic för att den hölls intakt matchen igenom. Laget tappade nämligen fokus mot slutet av matchen och VSKarna fick till några bra målchanser som dock Sedin avvärjde med skicklighet (och måhända en smula tur). Rickard Torstensson tyckte efter matchen, att mittfältare och anfallare inte riktigt tog sitt ansvar i det defensiva arbetet. De är nog för bortskämda av vår starka backlinje, tyckte Rickard. Gustav Fardelin och Isac Uddling har spelat ihop i ett år nu och kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Dessutom är de riktigt målfarliga vid fasta situationer. Gustav gjorde två mål mot IFK Norrköping och Isac ett mot Västerås. Kul också att se hur Andreas Klingström mer och mer växer in i jobbet på vänsterbacksplatsen.

Matchbilden blev lite förryckt av att ÖSKarna av olika anledningar fick lov att göra en hel del byten. David Holm var till exempel bara på planen i 40 minuter och hann tillsammans med sin radarkamrat Felix Möller göra ett mål och leverera en målgivande passning innan han gick av – magproblem lär ha varit orsaken. Det här laget är väl egentligen det enda i ÖSK-familjen som fortfarande håller fast en 4-3-3 uppställning, vilket passar spelarmaterialet bra. Samtidigt blev det lite förvirrande, när Henning Nordvall dök upp som högerytter i matchinledningen, vilket gjorde att bloggen till att börja med faktiskt hade lite svårt att identifiera spelsystemet. Men det gav sig så småningom efter en viss läktarhjälp.

Efter två segrar har laget nu ett bra läge inför den sista matchen i ligacupens gruppspel. Nästa vecka blir det länskonkurenterna från Degerfors som kommer på besök. En motståndare som alltid sporrar lite extra.

Matchfakta:
18. 1-0 Felix Möller (David Holm)
22. 2-0 David Holm (Felix Möller)
36. 3-0 Isac Uddling
50. 4-0 Henning Nordvall (Felix Möller)
58. 5-0 Henning Nordvall (Felix Möller)

Laguppställning: Sedin Ujkanovic – Edwin Ahlnäs (60), Isac Uddling, Gustav Fardelin, Andreas Klingström – Joel Nilsson, Amel Rastoder (46), Mikael Loön (ut 65, in 82) – Henning Nordvall, David Holm (40), Felix Möller
Ersättare: Kalle Westdahl (mv), Lesster Govea (in 40, ut 82), Marcus Nydahl (46), Hampus Lindh (60), Adam Johanssn (65), Michel Hernandez

ÖSK: U17: Storseger mot Västerås SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *