Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vinst och förlust i Peking

ÖSKs startelva i U19-matchen mot IFK Norrköping. Fotot är från IFK Norrköpings hemsida. (Klicka på bilden för bättre upplösning).

ÖSKs U17- och U19-truppen eller i alla fall delar av dem var idag i Norrköping för att spela sina respektive matcher i den första omgången av ligacupen – en ny cup-turnering för Sveriges elitklubbar. Cupens format påminner väldigt mycket om Svenska Cupen. Först möts lagen i ett gruppspel med fyra lag i varje grupp, varefter de segrande lagen i de åtta grupperna fortsätter till kvartsfinalerna osv.

Den här helgen började gruppspelet och ÖSK hade fått bortamatcher mot IFK Norrköping på sin lott. Inte den allra bästa tidpunkten eftersom ÖSKs spelschema av olika anledningar blivit komprimerat med en U21-match i morgon utöver dagens två matcher. ÖSK har ju ingen U21-trupp, vilket innebär att man måste låna från U19, som i så fall måste låna från U17, som i sin tur får låna från P16 Elit för att fylla sina respektive matchtrupper.

Därför var det inte så underligt, att det verkar ha tagit emot en del i U19-matchen som spelades först. IFK Norrköping vann den matchen med 5-2 efter att ha tagit ledningen mitt i första halvleken. En ledning som de sedan kunde dryga ut med några minuter kvar av den första halvleken. ÖSK reducerade med en dryg halvtimme kvar till 2-1 genom August Wiklund, släppte till ytterligare ett mål och reducerade sedan ytterligare en gång med en kvart kvar genom Oscar Fardelin. I slutminuterna gick sedan IFKarna ifrån med två ytterligare mål av vilka ett var på straff. Med tanke på att ÖSKarna inte kunde komma med sin starkaste trupp är det väl inte så mycket att säga om det resultatet. I den andra gruppspelsmatchen besegrade Vasalunds IF Västeås SK med 1-0.

ÖSK: U19: Förlust i ligacupen
IFK Norrköping: Historisk match på Nya Parken

ÖSKs startelva i U17-matchen mot IFK Norrköping. Fotot från IFK Norrköpings hemsida. (Klicka på bilden för bättre upplösning.)

ÖSK inledde matchen bäst och tog ledningen genom Marcus Nydahl. Därefter gjorde hemmalaget tre mål på raken och i halvtid var ställningen 3-1 till Norrköping. I andra halvlek tog sedan över matchen och kunde gå till vinst genom två mål vardera av Gustav Fardelin och David Holm.  ÖSK gjorde alltså fyra mål på raken utan att släppa in något mer – starkt! I gruppens andra match besegrade Degerfors Västerås SK med 1-0 på bortaplan. Med de här resultaten känns det som om ÖSKarna bör ha en hyfsad chans att ta sig vidare till kvartsfinalerna.

IFK Norrköping: U17 premiär i Powerade ligacup
ÖSK: Seger mot IFK Norrköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *