Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

O-T: Lindsborg, Kansas

Det här är helt off-topic och har ingenting med Örebro SK att göra.

I Dagens Nyheter kan man läsa, att förbundskapten Sundhage fått ett erbjudande om en gästprofessur i USA. Det låter ju imponerande ända till dess att det visar sig att Universitetet (som för övrigt bara är ett college) ligger i Lindsborg, Kansas. Då tycker i alla fall den här Bloggen att nyheten ifråga kan nedgraderas en del. Pia är nog mest av allt ute efter att få en trevlig och betald semester.

Bloggens utsände har själv passerat genom Lindsborg på cykel. Det är en liten ort och det är faktiskt förvånande att det ens finns ett college i den hålan. Ok, det är trevligt folk som bor där och det finns en liten verkstad där man tillverkar dalahästar. Den platta tvåbenta sorten som man sätter på dörren med en namnskylt på. Den lokala resebyrån har specialiserat sig på turistresor till Sverige. Hotellets restaurang serverar svenska köttbullar. Osv. Väldigt idylliskt på många sätt och vis.

Jag kommer ihåg besöket där rätt väl, eftersom bagagehållaren på cykeln gick sönder någon kilometer innan jag kom fram till Lindsborg . Det var fästet mot cykelramen som hade dött av utmattning. Jag hittade dock en mekanisk verkstad där en vänlig man släppte det han höll på med och svetsade ihop den igen – inte ville han ha någon betalning för jobbet heller. Sedan övernattade jag i mitt tält på den kommunala campingplatsen och åt en svenskinspirerad frukost på hotellet innan jag fortsatte mot Stilla Havet.

Main Street, Lindsborg, Kansas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.