Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Premiärvinst för ÖSK Söder

Ytterbacken Alessandro Eni var bäst hos ÖSK Söder, när laget besegrade Fagersta Södra.

ÖSK Söder var i helgen i Fagersta för årets första träningsmatch som spelades mot Fagersta Södra. Fagerstautflykten verkar att vara på väg att bli något av en tradition för Söder, eftersom det i år blev tredje gången som man gjorde den här resan norrut. Premiärmotståndarna från Fagersta Södra spelar i div 4 Västmanland, så det var två lag som i alla fall seriemässigt borde vara jämnstarka som möttes.

Efter det att Söder fick lov att lämna div 3 förra året så har det varit en rätt stor spelaromsättning i truppen. Flera av de tongivande spelarna har lämnat truppen och nya har tillkommit. Bloggen får faktiskt få lov att tillstå att den inte är helt uppdaterd på vilka nyförvärven är, men de som lämnat verkar vara Marcus Wetterberg, Sebastian Löw, Lucas Oskarsson, Hamid Sadid, Axel By, Mirza Basic, Haris Karahmet, Shazada Akbari och Davide Croce. Mirza och Haris har provspelat med Rynninge, men inget verkar vara klart beträffande deras framtida klubbmedlemsskap. Flera av de övriga spelarna verkar ha Adolfsbergs IK som mål för att få fortsatt div 3-spel. Den väldigt duktige målvakten Davide Croce som spelade ett antal matcher under hösten kommer i år att representera den bulgariska nivå-2 klubben PFC Shumen 2010. Utöver dessa finns det väl ytterligare några frågetecken samt dessutom ett antal spelare som anslutit, men som jag inte har någon koll på ännu.

Men det var till Fagersta som den här resan skulle ta bloggen. Matchen började inte speciellt bra för Söder, som redan efter 13 minuter hade hamnat i ett 0-2 underläge. Efter en del justeringar jämnade dock matchbilden ut sig och innan första halvlek var klar hade Söder reducerat till 1-2 efter en nick på hörna av Kenan Korach(?). I andra halvlek dominerade sedan Söder spelet rätt ordenligt och kunde utöka sin målskörd med ytterligare tre mål utan att släppa in något bakåt. Målen gjordes av Konate Cheick 2 och Benjamin Rodriques. Slutresultatet blev alltså en seger med 4-2 för Söder.

ÖSK Söders tränare Patrick Ingvarsson tyckte efter matchen att Alessandro Eni, omskolad från ytter till ytterback, var ÖSK Söders bästa spelare i den här matchen. Det förvånar inte bloggen som såg Ale göra en riktigt bra match som ytterback redan förra året.

Fagersta Södra skriver om matchen på sin hemsida.

4 kommentarer – kommentera

Anonym

Mirza Basic var i princip klar för Rynninge men pga av Ösk u och söder kräver ett utbildningsbidrag som Rynninge inte kan betala så verkar det inte bli något för Mirza över div 3 nivå. Väldigt tråkigt eftersom ingen tänker på spelaren i detta fall… Mirza förtjänar ju att spela minst div 2 sett till förra året, klubbarna borde skämmas!

Anonym

Gör gärna ett inlägg om detta, utbildningsbidrag blir så tokigt på denna nivå

Alexander

Vill man verkligen ha en spelare så har man råd. Men så är det att lira i div.2 och uppåt då man måste skriva kontrakt med spelaren. Visst, tråkigt för spelarna ibland men väljer en klubb att man inte vill betala för en spelare så känns det som att klubben inte ser spelaren som en gjuten startspelare.

Anonym

Lite svårt att vara startspelare i en div 2 klubb som 18 åring när det finns ”rutinerade” spelare som klubben haft i åratal, inte ofta klubbar värvar unga för att starta med dem direkt? Eller har jag fel Alexander? iallafall enligt mitt fotbollstittande i Örebro i över 10 år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *