Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seger mot BK Forward

Mohammed Arsheian avgjorde matchen mot BK Forward efter en fin framspelning av Micke Loön.

ÖSKs U17-lag såg ut att vara på väg mot en enkel seger då man mötte BK Forward i en träningsmatch. För ÖSKarna var det även generalrepetition inför nästa veckas cupstart, då de möter IFK Norrköping på bortaplan. Redan efter en kvart hade ÖSKarna tagit en 2-0 ledning mot sina motståndare som inte alls fick igång något eget spel. David Holm inledde målskyttet då han sätter foten till ett inspel från Henning Nordvall. Hockeyassist även på Isac Uddling som överraskade alla genom att från sin mittbacksposition driva upp bollen högt in i motståndarterritorium innan han frispelar Henning på högerkanten. Någon minut senare gör Isac sedan 2-0 på en andraboll efter hörna.

Efter ca. en halv timmes spel började sedan Forward så smått äta sig in i matchen. I andra halvlek fortsatte trenden från den första. Medan ÖSK under den första halvtimmen behändigt rullat boll började man i den andra att allt mer tappa boll, vilket gav Forward mer energi och dessutom kortare till ÖSKs försvarsområde. Det blev riktig raggarfotboll ett tag, tyckte lagets tränare Rickard Torstensson efter matchen.

Mot ett säkert mittförsvar bestående av Isac Uddling och Gustav Fardelin skapades dock inte så mycket i form av egentliga målchanser. Efter en halvtimmes spel i den andra halvleken kan dock Forward reducera. En hörna tar i bortre stolpen, studsar ut och efter oreda hos ett överraskat ÖSK-försvar förpassas den över mållinjen. Något minut senare står det 2-2 efter en inspel som en av Forwards spelare kan stöta över mållinjen.

ÖSK ser dock till att det blir hemmalaget som avgår med seger. En återinbytt Mikael Loön spelar in eller möjligen skjuter mot mål, där flinke Mohammad Arsheian är på rätt plats för att besegla Forwards öde.

ÖSK började matchen riktigt bra under den första halvtimmen för att sedan succesivt lämna över allt mer av initiativet till Forward, som säkert stärktes av att få mer boll att jobba med i stället för att mest jaga de svartvita. Efter 2-2 målet tog sedan ÖSK tillbaka initiativet och slutresultatet var på intet sätt orättvis. Bra insatser hos ÖSK svarade i första hand Isac Uddling i försvaret, Micke Loön på mittfältet samt Felix Möller av anfallarna. Felix borde dock ha satt åtminstonde en av två möjligheter när han fick möjligheten att gå ensam mot målvakten.

Matchfakta (ungefärliga tidsangivelser):
28. 1-0 David Holm (Henning Nordvall, Isac Uddling)
30. 2-0 Isac Uddling (Henning Nordvall)
74. 2-2
77. 3-2 Mohammed Arsheian (Mikael Loön)

Laguppställning (4-1-4-1): Kalle Westdahl – Edwin Ahlnäs (60), Isac Uddling, Gustav Fardelin (k), Andreas Klingström (41) – Amel Rastoder – Henning Nordvall (61, in igen 78), Joel Nilsson (75), Mikael Loön (41, in igen 75), Felix Möller (78)- David Holm (61)
Ersättare: Sebastian Magnusson (41), Oscar Olovsson (41), Kevin Wester (60), Mohammed Arsheian (61), Ali Afri (61)

Första halvlek var bara 40 minuter lång. Den andra något längre även om man inte hann med 45 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *