Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alla får spela i helgen

ÖSKs elittrupper står inför en fotbollsrik februarihelg. Huvudintresset tar givetvis länsderbyt mot Degerfors i morgon hand om, men även de spelare som inte får speltid i den matchen lär få komma ut på planen.

Redan i kväll möter ÖSKs U21:or Karlslunds IF på Behrn Arena. Ur planeringsvynpunkt så ligger väl den matchen inte så bra till för P-O & Co. eftersom det ju alltid är bättre att spela U21-matcherna efter A-laget. Då vet man ju bättre vilka som inte fått speltid. Men nu måste man alltså sålla i truppen redan i förväg, vilket bör ge en bra indikation på vilka P-O anser står längst ifrån A-laget för tillfället.

I morgon bitti med avspark redan kl. 08:30 möts sedan U19- och U17-lagen i en internmatch. U19-truppen lär väl då vara lite uttunnad på grund av matchen mot Karlslund i kväll.  Efter U-lagen blir det dags för den nya P15 Elit-truppen. De killarna får möta allsvenskt motstånd i form av KIF Örebro, som ju gärna tränar mot pojklag. Förra veckan besegrade KIFs damer KIF HFKs 98-or med 1-0. Nu får vi se om ÖSKarna klarar av den allsvenska utmaningen på ett bättre sätt.

U21: Laguppställningen
ÖSK har nu lagt ut laguppställningen för kvällens U21-match mot Karlslunds IF. Den bjuder på en del överraskningar samt ett väldigt starkt mittfält. Så här tänker Axel och P-O ställa upp sitt lag.

Startelva: Ludwig Bergström – David Johansson, Filip Albertsson, Anton Westerlund, Sebastian Ring – Daniel Bamberg, Emil Berger, Boris Lumbana, Ahmed Yasin – Lukman Murad och Josef Ibrahim
Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Simon Glännestrand, Oscar Fardelin, Stefan Hannasson, Carl Ekstrand-Hamrén och August Wiklund

Överraskningarna beror väl till en viss del på det ramstarka mittfältet där ÖSK väljer att matcha spelare med allsvensk rutin. Det här tvingar Filip Albertsson tillbaka till backlinjen men inte som högerback. Istället – om man skall tro den laguppställning som ÖSK lämnat – som mittback, en position där jag aldrig sett honom spela tidigare. Detta trots att det sitter två stycken duktiga mittbackar på bänken.

På ett liknande sätt ”tvingas” Lukman Murad fram ett steg för att tillsammans med Josef Ibrahim utgöra ÖSKs offensiva spjutspets. Kanske lite väl lika spelartyper och ingen av dem är väl direkt benägen att släppa bollen ifrån sig ”i onödan”. Vi får se om det klarar av att etablera något anfallsspel eller om det mest blir försök till dribblingsraider från deras sida.

Med provspelande Ludwig Bergström kvar i målet sedan förra helgen finns det väl en indikation på att ÖSK trots allt tror sig kunna lösa problematiken kring Jonas Sandqvist. Annars borde väl Jonas ha fått stå – det har han ju ännu inte gjort det här året.

En spelare som jag trott skulle spela den här matchen men som saknas är Ayanda Nkili. Antingen är det meningen att han skall spela mot Degerfors eller så är han skadad. Tillägg: Under tiden jag skrev detta så har även morgondagens laguppställning kommit upp och i den så finns det ingen Nkili, vilket tyder på att han är skadad eller i alla fall inte klar för spel än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.