Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 Regional

Spelprogrammen för de regionala P16-serierna har nu kommit och lagts ut på ÖLFF:s hemsida. (Se även bloggens högerkolumn). Totalt är 14 lag anmälda, vilka delats upp i en öster- och en västerserie. Det innebär att för ÖSK, som spelar i den västra serien, så blir det mer eller mindre de gamla vanliga motståndarna. Från Karlstad deltar Carlstad United och FBK Karlstad och från Västerås blir det IK Franke och Gideonbergs IF. Motståndarna från Örebro är Karlslunds IF och Rynninge IK.

Med 7 lag i respektive serie blir det dock bara 12 matcher, vilket är för lite för att hålla spelarna sysselsatta en hel säsong. Därför kommer ÖSK även att få möta lagen från östra i en enkelserie, som spelas mellan vår- och höstomgångarna. På så sätt får man ihop 19 matcher plus eventuellt slutspel. Lagen i den östra serien blir IFK Norrköping, IK Sirius, IK Sleipner, IK Viljan Strängnäs, Skiljebo SK, Södertälje FK och Västerås SK.

Att det är bara är 14 lag som är intresserade av de regionala 16-årsserien beror nog på att det börjar komma in andra serier som U17, vilka konkurrerar om spelarmaterialet. När det gäller den lokala representation förvånar det att BK Forward, som gärna talar om sig själva som en talangfabrik, inte har några lag med i vare sig P16 Reg. eller i den pojkallsvenska som från och med i år är omdöpt till U17. Det verkar alltså som om man redan lagt ner sina trupper för åldergrupperna -96 och -97.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *