Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Träningsmatch mot Örebro Syrianska

ÖSKs U19-trupp spelar i kväll årets första (riktiga) träningsmatch. För motståndet står Örebro Syrianska i matchen som spelas på Behrn Arena med start kl. 19:30.

ÖSK har lagt ut följande matchtrupp på sin hemsida: Jonathan Thuresson (mv), Filip Rinne (mv), Philip Holmer, Stefan Hannasson, David Johansson, Oskar Ålgars, Carl Ekstrand Hamrén, Edvin Ahlnäs, Sebastian Heimeryd, Oscar Fardelin, Max Lindborg, Rickard Hallgren, Simon Glännestrand, Martin Springfeldt, August Wiklund och Joel Nilsson.

I truppen saknas Andreas Nydahl (ljumskproblem), Andreas Ståhl (sjukdom) samt Sebastian Ring, Filip Albertsson, Lukman Murad och Anton Westerlund. De fyra senare deltog i U21-matchen i lördags och vilas väl därför. Fast å andra sidan spelade även Carl Ekstrand-Hamrén och Simon Glännestrand hela eller nästan hela matchen.

Kvällens motståndare har under senare år tillhört distriktets bästa div 3-lag. De tre senaste åren har de kommit tvåa i serien bara för att sedan misslyckas i div 2-kvalen. Örebrosyrianerna brukar kunna ställa välspelande och tekniskt skickliga (div 3-nivå) på plan och det finns väl ingen anledning att tro att det glömt alltför mycket av det över vintern. En av lagets två tränare i år är den före detta ÖSKaren (A- och Ungdom) Paul Munster och i truppen ingår Fedja Jelecak, som spelade många år med ÖSK Ungdom. Anel Coralic, Kevin Larson och Claus Pedersen som representerade klubben under fjolåret har däremot alla lämnat.

Tillägg: NA skriver, att även provspelaren Alex(andre) Ekobo kommer att vara med i kvällens match. Ekobo spelade 90 minuter som högerback mot Jönköping Södra i U21-matchen i lördags. En teknisk spelare som dock såg lite klen ut för det utsatta jobbet som ytterback (tyckte jag). Ludwig Bergström dirigerade honom under hela matchen på engelska, men eftersom han har en frankofon bakgrund är jag inte säker på att han förstod vad Ludwig ville ha uträttat.

Ekobo är född 1987 och blir alltså 26 i år även om han ser yngre ut. Det är väl mycket tveksamt att han kan vara av intresse för ÖSK om det nu inte visar sig att han är väldigt bra, vilket han inte lär vara med tanke på var han spelat tidigare. Hos Fellingsbro och även tidigare i karriären verkar han för övrigt ha spelat i anfallet.

4 kommentarer – kommentera

Koll

Har från säkra källor i Fbro hört att killen aldrig spelat anfallare, där eller tidigare i karriären. Han har lirat i Leganes, är det dålig nivå? Snälla läs på innam du sågar någon du knappt sett. 3e ligan i Spanien motsvarar vår Superetta (där ÖSK är nu) glöm inte att La liga är klasser bättre än Allsvenskan så SÅ dålig är han inte! Däremot kanske det handlar om ÖSK har råd/behov av honom.

Ficedula hypoleuca

I fotbollsdatabasen http://www.footballdatabase.eu/football.joueurs.alexandre.ekobo.77104.en.html står han uppsatt som mittfältare/anfallare. I ett matchreferat från Fellingsbro står det att han spelade anfallare tillsammans med Konate Cheick http://www.laget.se/fotbollorebro/News/2590074/Referat-Fellingsbro-GOIF-BK-Forward-2

Jag tror inte att det skall vara några ekonomiska problem att ta med honom i truppen. Om Fellingsbro hade råd skall väl ÖSK också ha det. Eftersom han uppenbarligen är amatör så blir det ingen övergångsersättning heller.

Jag tyckte inte han var bra i U21-matchen. Han dribblade alltför ofta (i stället för att passa bollen), vilket inte är bra för en ytterback. Dessutom tyckte jag att han hade defensiva problem också. Han hann inte riktigt med när J-Södra anföll.

En spelare som ÖSK skall ha använding för i A-lagssammanhang skall dominera i en U21-match. Det gjorde han inte på länga vägar.

Koll

Referatet stämmer inte den saken e klar. Dominera sa du? Dominerade Astvald, Ibrahim mot J-Södra?
Ekobo har spelat gratis i fellingsbro, tror du annat är du ute o cyklar. De visar sig om de blir ngt, kul ÖSK ger någon chansen iaf!

tjnx

Jag tycker också som sagt att Ekobo inte hade något att göra på den här nivån. Både passningar, kommunikation(som var obefintlig) och det defensiva var under all kritik. Det enda bra som han hade, var snabbheten. Men då är det bättre om man satsar på någon annat eller spelar på en lägre nivå.

Astvald var ointresserad och kämpade inte. Hade en fin crosspass som var det enda i matchen att lyfta fram. Annars en dålig match från Astvald sida.

Ibrahim spelade i en ovan position, som anfallare. Han ska ha mycket boll. Tyvärr skulle han dribbla när han kom längre ned i banan och tappade bollen när han dribblade för länge, istället för att släppa bollen i rätt läge.

Målvakten tyckte jag kommunicera mycket och hade en riktigt bra räddning. Men i övrig så hade han för snabba igångsättningar så medspelarna inte var beredd. Eller att dom var markerade redan. Största skämtet var när han skulle sparka bollen så han nästan sträckte baklåret i sin iver..Inte en målvakt för A-laget. För tok för undermålig, där han var tvungen att spela på en nivå där han inte behärskade(överambitiös i sättet att spela sig till sig ett kontrakt). Men han spelade nog kontraktet ur händerna iochmed det också. Igångsättande, bekväm med bollen. Alla attribut var helt enkelt under medel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *