Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Oavgjort mot J-Södra

Till skillnad mot A-laget lyckades ÖSKs U21-or inte lika bra mot sina blivande seriemotståndare från Jönköping. Det oavgjorda resultatet 1-1 var dock snäppet bättre än förra året då ÖSK förlorade båda matcherna i U21-allsvenskan. Nu är det förvisso väldigt svårt att dra några alltför långtgående slutsatser från U21-matcherna.

Det blandas ofta rätt friskt då de här lagen sätts samman och den slutliga lagsammansättningen beror ofta till en stor del på vilka spelare som inte är uppknutna på annat sätt. I dagens ÖSK-lag deltog till exempel 3 spelare från A-truppen, 4 från spetstruppen, 2 från U19 samt 2 stycken provspelare. För andra veckan i rad tryckte också Axel Kjäll i en kommentar efter matchen på det faktum att det ännu inte rör sig om något samspelat lag.

Glännestrand målskytt.
I den chansfattiga tillställningen blev det inte mer än ett mål vardera för lagen. Gästerna var snabbast och kunde redan i den 5:e minuten vinkla in ledningsmålet vid första stolpen. ÖSKs försvarsaktioner var väl inte helt hundraprocentiga vid det tillfället. Simon Glännestrand utjämnade i den 18:e minuten på ett mycket förtjänstfullt sätt. En lång passning i djupled från Filip Albertsson når fram till Simon framför JSödras försvarslinje. Simon lurar sin mittback rätt ordenligt genom att finta åt höger för att sedan bli helt ren till vänster. Ensam med måvakten sätter han sedan behärskat och utan att ta i för mycket kvitteringsbollen.

Efter ÖSKs kvittering tog väl matchen nästan slut beträffande chanser och underhållningsvärde. Det var mest mittfälten som bökade och tappade boll till varandra. JSödra kändes väl något mer välorganiserade i sitt anfallsspel, men förmådde ändå inte åstadkomma någon större skada i ÖSKs försvarsområde.

Två provspelare.
ÖSK kom till spel med två provspelare. Ludwig Bergström vaktade målet och släppte kanske in 0-1 målet lite väl lättvindigt. Vid första stolpen skall det vara stängt. För övrigt tyckte jag han gjorde gjorde en godkänd insats de relativt få gånger han sattes på prov. Luftspelet såg bra ut och även greppsäkerheten. Han var alltid mån om att försöka få igång spelet snabbt när han greppat bollen. Dessutom lät han hela tiden laget få veta vad han förväntade sig av dem.

Helt oanmält prövade ÖSK även Alex Ekobo på högerbacken. Ecobo skall vara från Kamerun, men bor nu i Fellingsbro. Han gjorde väl hyfsat ifrån sig även om han gärna trasslade in sig i onödigt dribblande i det offensiva arbetet. Såg kanske lite väl klen ut för att kunna klara av en fysisk kantspelare.

Bara Boris kan vara nöjd.
Av de tre A-truppspelarna kan nog bara Boris Lumbana känna sig nöjd med sin insats. Boris dominerade som vanligt sin del av mittfältet (med god hjälp från Filip Albertsson). Marcus Astvald såg tyvärr rätt håglös ut och kom egentligen aldrig loss på det sätt som han brukar kunna göra. Josef Ibrahim startade i den för honom ovana positionen som anfallare och såg väl inte helt hemtam ut med de uppgifterna. Med bollen vid fötterna blev det i allmänhet alldeles för mycket dribblande innan han blev av med den. Snyggt och underhållande, men inte särskilt konstruktivt.

Simon Glännestrand positiv överraskning.
Dagens positiva överraskning var i första hand Simon Glännestrands insats. Utöver målet stod han för en gedigen arbetsinsats och jagade ständigt boll och spelare i motståndarnas backlinje. Simon har över vintern förvandlats från en kantspelare som inte ens var säker på en plats i U19:s startelva till en intressant anfallare. Fast jag skulle gärna vilja se några fler mål (eller målgivande passningar) från hans sida innan jag förklarar transformeringen som lyckad. Hittills ser det riktigt bra ut. Det är ju alltid roligt när någon dyker upp från i princip ingenstans och sedan gör riktigt bra ifrån sig.

Laguppställning: Ludwig Bergström – Alex Ecobo, Anton Westerlund, Carl Ekstrand-Hamrén, Sebastian Ring – Marcus Astvald, Filip ALbertsson, Boris Lumbana (k), Lukman Murad (76) – Simon Glännestrand (79), Josef Ibrahim

Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Filip Holmer (76), August Wiklund (79) plus några till som jag inte kunde identifiera.

Dagens frågetecken. Det var alldeles för många spelare på respektive bänkar som aldrig fick någon speltid trots att A, U21 och U17 spelade match. Det borde väl gå att ordna bättre?

De som vill se U19-spelarna i aktion kan återkomma till Behrn Arena på måndag kl. 19:30. Då möter U19-truppen div 3-laget Örebro Syrianska i en träningsmatch.

3 kommentarer – kommentera

Matte

Tycker ÖSK ser lovande ut på fler nivåer i år där
U21 idag ställer upp med ett ungt lag som i andra
Halvlek tar över och är spelförande efter en mer tveksam första. Den konkurrens som finns på alla positioner,sammantaget med den nya strategin att satsa på egna förmågor i större utsträckning än tidigare tror jag kommer ge utdelning på sikt, det som ska till nu och framöver tålamod från klubben att fortsätta på inslagen linje.

micke

Saknar Sebbe Heimeryd på backlinjen.Skadad?

Ficedula hypoleuca

Sebastian var nog en av de spelare som satt på bänken och inte fick någon speltid. Det är hård konkurrens om mittbacksplatserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *