Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lagen mot Jönköping Södra

ÖSK spelar en dubbelmatch mot Jönköping Södra i morgon. Först ut är A-lagen och därefter (kl. 15:00) blir det U21-lagens tur. Eftersom det drar ihop sig till fotbollsallvar nu med matcher i Svenska Cupen redan i början av mars får man anta, att P-O Ljung och Co. nu i möjligaste mån spetsar sitt lag, vilket ger en möjlighet att se hur han tänker. Så här tänker han alltså för tillfället.

Huvudmatch:
Oscar Janssson – Patrik Haginge, Ilir Berisha, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Ahmed Yasin, Emil Berger, Mohammed Saeid, Kalle Holmberg – Peter Samuelsson, Shpetim Hasani
Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Ayanda Nkili, Alhassan ”Crespo” Kamara plus 3 spelare från U19-truppen.

U21-match:
Ludwig Bergström – xx. Från U19-truppen, Anton Westerlund, Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring – Marcus Astvald, Filip Albertsson, Boris Lumbana, Lukman Murad – Josef Ibrahim, Simon Glännestrand
Ersättare: 4 spelare från U19-truppen

Spelar ej av någon anledning: Jonas Sandqvist (mv), Denis Abdulahi, William Atashkadeh, Daniel Bamberg, Tobias Nilsson, Christoffer Wiktorsson

Kommentarer:
Tobias Nilsson saknas av någon okänd anledning helt (kännning i en baksida, visade det sig så småningom). Förmodligen någon slags skadekänning. Han tränade till synes obehindrat igår.
Något som öppnat för Emil Berger på mittfältet (antar jag). Enligt läktarrykten har Berger sett väldigt pigg och spelsugen ut på träningarna så nu får han en bra möjlighet att visa att han förtjänar en av de två platserna på mittfältet.
Jonas Sandqvist finns inte heller han med i någon av laguppställningarna. Jonathan Thuresson från spetsgruppen blir målvaktsreserv i A-lagsmatchen och provspelande Ludwig Bergström i U21-matchen. Någon reservmålvakt för U21 är inte namngiven, men skall man ha någon sådan borde väl Filip Rinne från U19 ligga bäst till.
Daniel Bamberg är inte spelklar än efter sina ryggproblem men tränar nu för fullt.
Christoffer Wiktorsson led i början av veckan fortfarande av sviterna efter en lättare hjärnskakning och vilas av säkerhetsskäl.
Ahmed Yasin verkar gå före Marcus Astvald för tillfället. Den matchen känns dock inte avgjord än och Mackan får väl visa vad han går för med U21-orna.
Ayanda Nkili och Alhassan Kamara lär väl få spela andra halvlek. Ingen idé att sätta dem på bänken om de bara skall få spela några minuter.

I U19-truppen finns det gott om mittbackar. För tillfället verkar den 17-årige Carl Ekstrand-Hamrén går före de ett år äldre Sebastian Heimeryd och Oscar Fardelin. Även Oskar Ålgars spelar nog helst mittback har jag en känsla av (även om han aldrig för göra det hos ÖSK).
Återväxten på anfallssidan är inte den bästa för tillfället. Både Josef Ibrahim och Simon Glännestrand är väl egentligen kantspelare, vilket även gäller för den icke namngivne Martin Springfeldt.
Filip Albertsson får flytta in som central mittfältare efter att ha förekommit som högerback tidigare under försäsongen. Detta trots att man inte ens verkar ha någon högerback att namnge. Däremot tycks Sebastian Ring vara på väg att bli ytterback på riktigt.

I U21-matchen har ÖSK för övrigt revansch att utkräva från fjolåret. Då möttes lagen två gånger i U21-allsvenskan och JSödra vann de matcherna med 2-1 (på Behrn Arena) och 3-1. Dessutom tog JSödra ”ÖSKs plats” i A-slutsspelet. Helt rättvis dessutom – poängskillnaden blev till slut nio poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *