Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Första träningsmatchen

Idag spelar ÖSKs U21-lag sin första träningsmatch. För motståndet står Rynninge IK som i år tränas av Peder Hessel, som efter fjolårssäsongen tog steget från ÖSKs pojkallsvenska lag till ett seniorlag på div 2-nivå.

ÖSK har inte skrivit något om matchen på sin hemsida (typ laguppställning etc.), men det mesta tyder nog på att det blir spelare från U19-truppen som får uppdraget att försöka matcha Rynninge. Någon U21-trupp har ju ÖSK ännu inte utan den beteckningen förekommer bara i samband med matcherna i U21 Superettan. Meningen är att i dessa matcher så skall ”överblivna” spelare från A-truppen spetsa laget, men det är tveksamt om det finns några sådana att tillgå för tillfället. Tänkbara deltagare är Boris Lumbana och Josef Ibrahim om de är skadefria, eftersom de inte var med till Stockholm igår. Dessutom finns det givetvis en möjlighet att någon av de spelare som var frånvarande i förra helgens dubbelmöten dyker upp tillräckligt rehabiliterad för lite speltid.

Men det blir nog i huvudsak spelarna från U19-truppen ”som får ta smällen” och då i första hand spelarna från vad som från och med i år kallas spetsgruppen – alltså de spelare som regelbundet tränar med A-truppen.

För Peder Hessel som tränat många av ÖSKs spelare under de senaste åren blir det säkert en lite märkig situation där han förmodligen har bättre koll på motståndarna än va han hunnit få av sina egna spelare, som han bara tränat en knapp månad och aldrig som ansvarig tränare sett i match. Från Rynninges sida aviserar man att man kommer att låta hela den tillgängliga truppen få speltid inklusive Mirza Basic och Haris Karahmet, de två provspelarna från ÖSKs organisation.

Rynninge IK: Peder Hessel inför Rynninges träningsmatch på lördag
Rynninge IK: Hela truppen luftas mot ÖSK U 21

1 kommentar – kommentera

micke

Saknade duktiga mittbacken Sebastian Heimeryd idag-skadad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.