Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets första startelva

ÖSK har lagt ut sin startelva för morgondagens match mot Djurgårdens IF, vilket återspeglas både hos Sportklubben och hos Nerikes Allehanda. Det här får väl räknas som årets första ”riktiga” startelva, eftersom de två lag som spelade förra helgen i första hand hade balanserats för att vara så jämna som möjligt.

Huruvida den här laguppställningen återspeglar P-O:s tänk om hur han helst vill starta i Superettan eller om andra överväganden ligger bakom laguttagningen vet vi inget om. Konstateras kan dock att Wikström och Berisha fortsätter fjolårets samarbete som försvarslås. De två ytterbackarna Haginge och Wowoah har väl ingen egentlig konkurrens i dagsläget med Nkili i Sydafrika och Wiktorsson eventuellt fortfarande omtumlad.

På mittfältet överraskar Ljung mig genom att sätta Tobias Nilsson på bänken och låta minispelarna Berger (171 cm) och Saeid (170 cm) ta hand om det centrala mittfältet. Till vänster spelar Kalle Holmberg, som väl i dagsläget är en av truppens mest givna spelare, givetvis. Till höger kommer Ahmed Yasin att få speltid på Marcus Astvalds bekostnad. Det kan ju vara så att man vill få en möjlighet att så snabbt som möjligt se Ahmed i match nu när han återinträtt i träningsgemenskapen efter sina landslagsuppdrag.

I anfallet går både Sheptim Hasani och Alhassan Kamara före Peter Samuelsson, som bloggen tror är truppens mest målfarliga spelare. Men förmodligen är det så, att man anser att både Hasani och Kamara har fördelar i spelet utanför boxen som gör dem mer attraktiva än Degerfors måltjuv.

Med startplats på bänken återfinns den rutinerade trion Nilsson, Samuelsson och Astvald tillsammans med en kvintett ungdomar som tydligen gjorde tillräckligt bra ifrån sig förra helgen för att motivera en stockholmsresa. Bloggen noterar att Sebastian Ring fått startnummer 3, som övertagits efter den degerforsflyktade Patrik Anttonen. Om detta nu indikerar att Ring på något sätt redan lyckats nästla sig in i A-truppen eller om det råkar vara ett nummer som är ledigt, medan man väntar på Nkili vill jag låta vara osagt. I normala fall brukar ju de lägre numren förbehållas de spelare som verkligen tillhör A-truppen, medan ungdomarna får starta med nummer som ligger över 30. Med detta sagt  så noteras att Anton Westerlund för övrigt har fått ta över Valdet Ramas nr 29 i den här matchen.

Boris Lumbana och Josef Ibrahim saknas av de spelare som var med mot City och VSK – oklart varför. Av de som inte var med då är det bara Ahmed Yasin som får speltid i morgon.

U21-laget spelar sin första match på lördag, då de möter Peder Hessels Rynninge IK kl 11:00. Då kommer eventuella frågetecken om skadeläge, fånvaro  etc att kanske att kunna skingras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *