Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal SM: ÖSK Söder Dam till SM-finalspel

Klara gruppsegrare i Nynäshamn och nu på väg mot SM-finalerna i Falun. Bakre raden från vänster: Jessica Ström, Camilla Erkisi, Astrid Walldén, Emma Tivemo, Melissa Ahmetagic, Elin Segerstedt och Emma Nimelius. Främre raden: Rebecca Johansson, Sophie Sörqvist, Ida Scherling, Stina Gävbo (?) och Susanne Eriksson. Bilden från ”Sossos” Twitterkonto. Tack för den.

ÖSK Söders futsal-lag stod idag för en utmärkt prestation (minst sagt), när de gick obesegrade igenom gruppspel 2 och därmed kvalificerade sig till SM-finalerna nästa vecka. Laget började med att besegra IFK Nyköping med klara 6-2. I den andra matchen besegrades därefter Hammarby med 3-2. Oavgjort hade i och för sig räckt till att gå vidare, eftersom Hammarby och Nyköping spelade oavgjort. Gruppspelssegern innebär att Söders damer första gången tagit sig ända fram till semifinalerna.

Tyvärr är SvFF:s rapportering från matcherna så undermålig att ingen mer information än slutresultatet är tillgängligt från matcherna. Så bloggen vet ännu inte vem som spelade och hur målen föll (och vilka som gjorde dem).

SM-finalerna spelas nästa helg i Lugnethallen i Falun. Där möts Sveriges fyra bästa lag i två semifinaler och därefter blir det match om SM-titeln resp. tredjeplatsen.

Sörmlands Nyheter: IFK dam utslagna ur Futsal-SM


För det yngsta flicklaget som spelade i Nora blev det tuffare. De slutade på tredje plats i sitt gruppspel efter en vinst och två förluster. I morgon spelar det äldre flicklaget sina gruppspelsmatcher i Lindesberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *