Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Matchen mot Vasalund inställd

ÖSK skriver på sin Faceboksida (och därför indirekt även via Twitter), att fredagsmatchen mot Vasalunds IF har ställts in på grund av kylan. Det låter ju lite underligt, eftersom väderleksutsikterna för i morgon indikerar ett avsevärt varmare eller i alla fall mindre kallt väder.

Å andra sidan tycker jag inte att det gör så mycket att Superettans allra första träningsmatch ställs in. Speciellt som den var mot ett div 1-lag som i alla fall på papperet inte skulle ha någon möjlighet att matcha ÖSK.

NA: ÖSK-premiären inställd

För oss åskådare var det väl iofs. positivt. Även om det går bra att spela fotboll när temeraturen ligger mellan fem och tio minusgrader som den beräknades göra i morgon kväll, så blir det rätt så kallt att sitta på läktaren.

Tillägg: ÖSK var snabba ut med en videointervju med Axel Kjäll. Det visar sig att anledningen till den inställda matchen inte är kylan under matchen utan kylan före matchen. På grund av de senaste dagarnas väldigt kalla väder och det faktum att det blir väldigt kallt även under natten mellan torsdag och fredag, så tror man inte att den uppvärmning som finns kommer att ”orka med” att få planen tillräckligt mjuk och spelvänlig tills på fredag kväll.

Ända sedan den första omläggningen av konstgräset på Behrn Arena har det varit problem med uppvärmningen av planen. Detta beroende på att den gummipad som då installerades som ett mellanskikt mellan konstgräs och mark isolerar bort en stor del av uppvärmningen. Detta är ett problem man sagt att man skall komma tillrätta med i samband med att man lägger om konstgräset i sommar.

ÖSK-TV: Kjäll om den inställda matchen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *