Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Junior- och pojkallsvenskan 2013

130124.
Seriesammansättningarna är nu definitivt fastställda. I ÖSKs pojkallsvenska grupp har det skett två förändringar. Både FBK Karlstad och Västra Frölunda har dragit sig ur. De kommer att ersättas av Mölnlycke IF (överflyttad från Mellersta Götaland) samt av Stenungsunds IF (ny). Jag trodde att BK Forward skulle ta chansen när det upp en gratisplats, men uppenbarligen anser de att de inte kan få fram ett tillräckligt bra lag för spel i pojkallsvenskan. Lite förvånande är det väl ändå.

130118.
Seriesammansättningarna är nu fastställda. Noteras kan att FBK Karlstad har dragit sig ur pojklagsallsvenskan och att ÖLFF fått en förfrågan om de kan få fram en ersättare. BK Forward var tvåa i ÖLFF:s kval och kan nu alltså trots allt få platsen om de själva vill.

Definitiv seriesammansättning – U-17 Allsvenskan 2013
Definitiv seriesammansättning – U-19 Serierna 2013

121212.
Det finns nu förslag för seriesammansättningen för junior- och pojkallsvenskan för nästa år. ÖSK spelar i båda dessa serier på den lägre nivån och en målsättning bör vara att ta sig upp till elitskiktet där de bästa lagen spelar.

Juniorallsvenskan.
ÖSK deltar för första gången på många år i juniorallsvenskan. Serietillhörigheten blir Södra Svealand och serien innehåller 10 lag. Lagen från Allsvenskan och Superettan har gratisplatser. Övriga lag får lov att kvalificera sig distriktsvis. De 10 lagen i ÖSKs grupp blir (nog):

Assyriska FF – SEF
Degerfors IF – SEF
Eskilstuna City – Södermanland
IFK Eskilstuna – Södermanland
IFK Tumba – Stockholm
Järla IF – Stockholm
Smedby AIS – Östergötland
Spårvägens FF – Stockholm
Yxhults IK – Örebro
Örebro SK – SEF

Pojkallsvenskan.
Precis som för lagen i juniorallsvenskan är lagen från Svensk Elitfotboll direktkvalificerade. ÖSK spelar i Västra Götaland och får möta följande lag.

Degerfors IF – SEF
FBK Karlstad – Värmland
IK Arvika – Värmland
IK Oddevold – Bohuslän
Karlslunds IF – Örebro
Ljungskile SK – SEF
Nordmarks IF – Värmland
Sandarna BK – Göteborg
Västra Frölunda IF -Göteborg
Örebro SK – SEF

Anmärkningsvärt är att BK Forward inte har något lag med i vare sig pojk- eller juniorallsvenskorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.