Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cup Byggnads 2012-2013

ÖLFF:s distriktslag skall den kommande helgen i vad som kallas slutspel, gruppspel försöka ta sig till semifinal i Cup Byggnad (distriktcupen). Egentligen skulle man lika gärna kunna kalla det kvartsfinaler i gruppformat. I varje grupp ingår tre lag och gruppsegraren går vidare till semifinalerna. Det här den turnering som Örebrodistriktets lag vann förra året så det finns en titel att försvara.

Till tävlingen har en spelartrupp på 19 spelare nominerats. Dessutom finns det 5 spelare som skall vara beredda på att rycka in om det av någon anledning skulle bli ett sent återbud. Uttagna spelare från ÖSK är: Joel Nilsson (-97), Edwin Ahlnäs, Rickard Hallgren, Carl Ekstrand-Hamren, Lukman Murad, Felix Möller (-97), David Holm (-97) och målvakten Filip Rinne. Christer Lipovac är givetvis också uttagen om än fortfarande med Karlslund som klubbadress. Dessutom finns Henning Nordvall och Amel Rastoder med bland reserverna. När det gäller David Holm har han liksom två andra spelare en parentes om sitt namn, vilket skulle kunna betyda att det är tveksamt om han kan vara med på grund av någon skadekänning.

I turneringen, som spelas i Växjö, kommer örebroarna att möta Halland den 19 januari och hemmalaget Småland dagen efter. Halland och Småland spelar sin inbördes match den 18:e. Distriktsförbundskaptener är Peter Johansson och Johan Cehlin från ÖSK Ungdom. Göran Kring är målvaktsinstruktör.

Tillägg 1: Dessutom ingår, som framgår av en kommenter, de två fd. Köpingspelarna Oskar Ålgars och Martin Springfeldt i Västmanlands lag, vilket möter Stockholm och Uppland.

130117. Tillägg 2: DFK Johansson meddelar, att Felix Möller är skadad och ersätts av Henning Nordvall.

130118. Tillägg 3. Småland och Halland spelade oavgjort 1-1, vilket sett med örebroögon nog var det näst bästa resultatet. (0-0 hade varit ännu bätttre).

130119. Tillägg 4. ÖSK spelade oavgjort 2-2 i dagens morgonmatch mot Halland. Enligt Peder Wikdlunds direktrapportering via Twitter (@peder_widlund) var det ett resultat som örebroarna skall vara mycket nöjda med, eftersom Halland var det klart bättre laget under större delen av matchen.

ÖLFF:s första mål gjordes av Lukman Murad redan innan matchklockan hunnit fram till tvåminutersmarkeringen. Halland hann kvittera i första och tog sedan ledning i andra. Men en bra målvakt i Filip Rinne och med hjälp av stolpar och ribba höll sig örebroarna kvar i matchen och fick sin belöning, när Adam Molin med ca. 10 minuter kvar kunde kvittera på ett inlägg från Anton Widlund. Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut och i den efterföljande straffsparksläggening satte örebrarna alla sina straffar medan Filip Rinne räddade en av Hallands.

Lyckosamma straffsparksläggare för ÖLFF var i tur och ordning Carl Ekstrand Hamrén, Lukman Murad, Martin Alp, Christer Lipovac och Sebastian Nydén.

I morgon skall allt avgöras då ÖLFFs lag möter Småland. Segraren i den matchen går till semifinal. Vid oavgjort är örebroarna vidare (enligt Widlund).

130120. Tillägg 5. Slutspelat.
Distriktscupen tog slut för ÖLFF:s 96:or efter dagens 2-1 förlust mot Småland. Hemmalaget tog ledningen i första halvlek mot ett örebrolag som då inte spelade speciellt bra. Örebroarna hade valt att börja med en betoning på försvasspelet eftersom ett oavgjort resultat skulle räcka till avancemang. Med ett ettmålsunderläge i halvtid gick ÖLFF ner på en trebackslinje och bytte bland annat in David Holm. Ett byte som i alla fall delvis var lyckat eftersom David spelade fram Christer Lipovac som kunde kvittera. I slutminuterna var det sedan Smålands tur att gå ner på en trebacklinje, vilket betalade sig genom ett seger mål med tre minuter kvar att spela. Givetvis väldigt surt för våra killar, men förmodligen skipades i alla fall någon slags rättvisa eftersom man i gårdagens match mot Halland hade marginalerna på sin sida i hög grad. Nu är det färdigspelat för 96-orna i den här tävlingsformen och nya utmaningar väntar i respektive klubbar.

1 kommentar – kommentera

henri pitkäkangas

Oskar Ålgars och Martin Sprngfelt spelar med Västmanland mot Stockholm och Uppland. Bosön lördag o söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.