Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 Superettan

Det preliminära spelprogrammet för U21-laget har kommit nu. I år är den serie som ÖSK skall medverka i omdöpt från U21 Allsvenskan till U21 Superettan. Förra året innehöll U21-serien en blandning av lag från allsvenskan och superettan och till och med ett lag från div 1 (Qviding). Så blir det inte i år. ÖSK har sorterats in med ett antal lag som spelar med sina representationslag i Superettan (plus Sirius).

Än så länge fungerar nog de angivna datumen mest som platshållare för de matcher som skall spelas. Det brukar bli en hel del förändringar i spelprogrammet, när de berörda klubbarna har pratat ihop sig. Det gäller ju att anpassa U21 till matcherna i Superettan. Meningen är av allt att döma att börja seriespelet någon gång i mitten av mars. Sista speldagen liggger sedan redan i början av augusti, vilket känns väldigt tidigt. Jag antar att det blir något slags slutspel efter det. Serietabellen har ett straget draget igenom mitten, vilket skulle kunna tyda på att de fyra bästa lagen från varje grupp fortsättar i något slags slutspel.

De lag som ÖSK kommer att möta i U21-serien är Assyriska FF, Degerfors IF, GIF Sundsvall, Hammarby, IK Brage, IK Sirius (div 1) och Östersunds FK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.