Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

AIF-cupen


I morgon avslutas den lokala futsalsäsongen, då AIF-cupen avgörs i Idrottshuset. Nationellt finns det visserligen några lag som fortsätter mot SM-slutspelet, men för de allra flesta andra lag är detta vinterns futsalavslutning.

ÖSK-familjen representeras av ÖSK Söder, vilka precis som vanligt fått en alldeles för tidig starttid. Kl. 08:20 kommer man att möta Öfvre Adolfsberg FC i sin första gruppspelsmatch. I Söders grupp ingår dessutom FK Bosna, FK Örebro och Mariebergs IK. Två lag går vidare till slutspelet och det kan nog bli knepigt för Söder om inte de svartvita får med sig en vinst i öppningsmatchen. Bosna, som jag tyckte var riktigt bra i DM, får gälla som stor favorit till gruppsegerna.

I den andra ”förmiddagsgruppen” möts Karlslunds IF, Latorps IF, Lillåns FK, Real Örebro och Rynninge IK. De två första grupperna kommer att vara färdigspelade strax före tre på eftermiddagen.

ÖSK Söder har anmält följande trupp till cupen: Martin Ingvarsson, Lukas Karlen, Shazada Akbari, Rafail Kiose, Mirza Rakovic, Mathias Dimberg, Amadou Diallo, Alessandro Eni, Aime Rodrigue Elloh och Andreas Lundgren.

Storfavoriter till slutsegern är nog BK Forward, som kommer till spel med delar av sin seniortrupp. I deras laguppställning hittar man bland annat Robert Walker, Kristoffer Näfver, Robin Ingvarsson och Daniel Björnkvist – samtliga spelare med en ÖSK-bakgrund. Det finns för övrigt gott om fd. ÖSK-spelare i de andra lagen också. Anledningen till att BK Forward kommer med ett så seniorbetonat lag till turneringen är nog att man tänker matcha ett så starkt lag som möjligt i SM-gruppspelet dit man kvalificerat sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *