Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal-DM: Söder Dam vidare till semifinalen

ÖSK Söders damlag stod idag för en bra prestation när de i kvartsfinalen besegrade KIF Örebro med siffrorna 2-1. Dessutom bjöd de publiken på en hel del spänning genom att inte avgöra tidigare trots att chanserna definitivt inte saknades. Men två mål räcker ju bra när motståndarna bara gör ett.

Söder tog ledningen i slutet av första halvlek efter ett långt utkast från ÖSKs målvakt Mimmi Paulsson-Febo. Bollen nådde ända fram till Rebecca Johansson snett framför Karlslunds mål. Rebecca vänder och slår i samma rörelse bollen på volley högt i korta hörnet. Det är nog bara Rebecca som kan göra sådana mål och KIFs målvakt såg också rejält överraskad ut. Stina Gävbo gjorde sedan 2-0 efter det att Jessica Ström avväpnat en motståndare och spelat fram Stina parallellt med mållinjen. Ett lite mera klassiskt futsalmål med andra ord.

Matchen blev sedan lite onödigt spännande efter det att KIFs landslagsspelare Linda Hallin slagit in en frispark med fyra minuter kvar. Söder hade dock rätt bra kontroll på händelserna, hann missa ytterligare några chanser innan de stod som helt rättvisa segrare när matchtiden var slut.

I morgon väntar en semifinal mot de överlägsna gruppsegrarna från Lillån FK. I gruppspelet fick Söder stryk av Lillån med 5-2, men sedan dess har laget vässat formen och faktiskt inte förlorat någon av sina fem senaste matcher. Med spel som idag och med lite bättre utnyttjande av de chanser som skapas bör de ha en bra möjlighet att ta sig final. I den får de i så fall möta segraren i den andra semifinalen mellan IFK Kumla och Öfvre Adolfsberg – två lag som inte imponerade i dagens kvartsfinaler.

På herrsidan har det gått ungefär som väntat. I semifinalerna möts Bosna och Forward resp. Rynninge och Örebro Futsal Club.

I morgon söndag spelas som sagt finalerna och det kommer att vara en hel del ÖSK-lag som är med och slåss om medaljerna. ÖSKs spelschema på finaldagen:

11:00 Lillån FK – Örebro SK Söder (semifinal)
14:00 KIF Örebro DFF – Örebro SK Söder (Final F15)
15:00 Örebro SK FK – BK Forward (Final P15)
16:00 ÖSK Söder – Lillån FK (Final F17)
18:00 Eventuellt damfinal för SÖder Dam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *