Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen Futsal: Finaldag

ÖSKs ungdomar hade en hel del framgångar då Örebrocupen i futsal avgjordes idag. Det var bara i åldersklasserna 99 och 00 som inte klubben hade lag med i slutspelet.

I den äldsta pojkklassen var det bara ÖSKs andralag som kunde bjuda det segrande förstalaget något motstånd. Den sammanlagda målskillnaden 21-1 efter gruppspelsmatcherna säger väl det mesta om hur pass överlägset laget var. I semifinalen mötte man andralaget som verkar ha hållit emot bra eftersom resultatet bara blev 3-2. I finalen slutligen besegrades ett Karlslundslag med 7-0.

Övriga klassvinnare var lagen i P01, P02 och F01/02. Det brukar ju inte höra till vanligheterna att ÖSK håller sig så långt framme redan i de yngsta klasserna, så det var väldigt positivt.

Jag hade trott att även det äldsta flicklaget i klass F97 skulle ha en bra chans på cupseger, men så gick det inte. Efter att ha slagit ut sina klubbkamrater i ÖSKs andralag i semin, så blev det en förlust som av siffrorna att döma var klar. Gideonsbergs IF vann med 5-2.

I klass P98 mötte ÖSKs förstalag de slutliga segrarna från BK Forward i en semifinal som förlorades med 4-3. Matchen avgjordes på straffar.

För P98-or, F97-or och F98-or väntar nu slutspelet i futsal-DM, som även fungerar som kvalificering för SM-turneringen. Av 97-orna får någon enstaka spelare möjligen också chansen att vara med i DM, men de flesta platserna lär besättas av den ett år äldre årskullen. Flickorna har inte det ”problemet” eftersom klubben har väldigt få flickor födda 1996.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.