Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen Futsal: Dag 1

Örebrocupens vinterturnering startade idag med gruppspel och kvartsfinaler för åldersgrupperna P98 och P00. Bloggen hade en utsänd på plats i Lillåhallen för att kolla in ett av P98-lagen. ÖSKs lag 1 krånglade sig trots en förlust och en oavgjord match vidare till kvällens kvartsfinal i vilken de kommer att få möta ÖSK lag 2. Segraren i den matchen möter sedan BK Forward Gul i en semifinal på söndag.

Spelarna i lag 1 skall nog i första hand tacka sin duktige målvakt John Lennartsson för att de är vidare. I matchen mot Lillån FK som slutade med ÖSK-seger 2-1 räddade John tre av fyra långstraffar. Hade hans lagkamrater varit mer på tårna hade det inte blivit något mål på den fjärde heller.  Av utspelarna utmärkte sig framför allt Burin Jankaew och stabile backklippan och lagkaptenen Alex Hahne.

På läktaren träffade jag Björn Juhlin, som berättade att han skall träna och coacha 98-ornas elittrupp nästa år tillsammans med Daniel Wickström som i år varit assisterande för U17/PAL.

P00-orna som hade två lag med i tävlingen fick tyvärr inte med något av dem till slutspelet.

Tillägg: Det blev ÖSK 1 som tog sig vidare efter en 1-0 seger över ÖSK 2. Semifinalen mot BK Forward gul spelas på söndag kl. 19:00 i Idrottshuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.