Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tränare för U19 och U17

I papperstidningen kunde man i morse läsa, att ÖSK har utsett de personer som kommer att ansvara för U19- och U17-trupperna.

Ett nytt namn i ÖSK-sammanhang är (såvitt jag vet) Björn Cervin. Björn kommer att få ansvaret för den U19-trupp, som i första hand skall försvara de svartvita färgerna i juniorallsvenskan. Dessutom lär det väl även bli en del inhopp i U21-allsvenskan för truppmedlemmarna. Björn var ansvarig för Karlund IFs A-lag under deras säsong i div 1. Efter det att laget misslyckats med att etablera sig i ettan lämnade han Karlslund för Motala AIF, en klubb han tidigare representerat på planen. Efter tre säsonger i Östergötland, där han med att både föra upp MAIF till div 1 och ramla ur densamma beslöt han att inte utnyttja sitt optionsår utan återvände till Örebro. Även under sin tid som träningsansvarig i Motala arbetade han med fotboll på Virginska skolans fotbollsprogram. När han tog över ansvaret för Karlslund skrev Ettan Fotboll några rader om hans bakgrund.

Ansvarig för det pojkallsvenska laget kommer Rickard Torstensson att bli. Inga överraskningar på den punkten. Rickard följer efter ett framgångsrikt år i 16-åringarnas regionala serie med sin P96-trupp ett steg upp i fotbollskarriären till pojkallsvenskan.

Utöver detta kan man läsa, att Anders Karlsson kommer att få mer tid hos ÖSK för att även kunna ägna sig åt de yngre målvakterna i verksamheten. ÖSK har ju flera talangfulla målvakter som är riktigt duktiga och det är givetvis positivt att det finns möjligheter att ge dessa bättre träningsförutsättningar.

6 kommentarer – kommentera

Matte

Var truppen u19 publicerad i NA?

Ficedula hypoleuca

Nej, så detaljerade blir aldrig NA.

Matte

Ok! Undrar var man kan få den infon..

Ficedula hypoleuca

Jag vet inte ens om det finns någon klar trupp. Rimligt är det väl iofs. att man väntar med att göra klart med ansvarig tränare innan man går ut med truppen.

Med tanke på hur mycket annat som pågår i organisationen just nu har jag en känsla av att vi kan få vänta på information om hur U17- och U19-trupperna kommer att se ut.

Hemvändarn

Har inte Cervin varit i ÖSK Ungdom tidigare? Vill minnas att han är gammal ÖSK tränare.

Ficedula hypoleuca

Det är möjligt, men inget jag kan påminna mig i så fall. Han hade hand om KIF Örebros akademi innan han gick till KIF HFK. Dessförinnan var han i Östansjö och Rynninge. Han är bara 38 år och kan inte ha hunnit med så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.