Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ligacup nyhet nästa år

En nyhet i spelprogrammet nästa år är den ligacup som arrangeras av Föreningen Svensk Elitfotboll i samarbete med Örebro Läns Fotbollsförbund.  Turneringen 2013 skall ses som ett pilotförsök inför framtiden och dess främsta syfte är att förlänga tävlingssäsongen för spelare i aktuell elitförberedande ålder, skriver ÖLFF på sin hemsida.

Tävlingen vänder sig till åldersklasserna P19/94  resp. P17/96 och inbjudna är lag från de föreningar som tillhör SEF (alltså lagen från Allsvenskan och Superettan). I några få fall verkar det som om SEF-klubbar avstått från att medverka och i de fallen har andra klubbar fått komplettera startfältet. Ett exempel på ett frånvarande lag är Degerfors som inte har något lag anmält i den äldre klassen. Detta gör att ÖSK i stället får möta Vasalund.

Formatet är i princip detsamma som i den nya versionen av den Svenska Cupen och skulle väl kunna sägas vara en Svensk Cup för de två klasserna. Tävlingen börjar med ett gruppspel där matcherna skall spelas helgerna 9-10 mars, 16-17 mars och 23-24 mars. Kvartsfinalerna med de åtta gruppsegrarna spelas den 30 mars och semifinaler spelas på lämpligt datum i april. Finalerna avgörs i samband med senioreras cupfinal 26 maj.

ÖSK har (givetvis) anmält lag  i båda cuperna och möter följande motståndarlag i gruppspelet.
P19: JA Östra 1 (IFK Norrköping, Örebro SK, Västerås SK, Vasalunds IF).
P17: PA Östra 1 (IFK Norrköping, Örebro SK, Västerås SK, Degerfors IF)

Det här kommer givetvis att bli en väldigt spännande tävling för deltagande pojk- och juniorlag. Dessutom kommer den att bidra till att göra försäsongen kortare och träningsmatcherna i februari intressantare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.