Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Twitterkampen – ett år senare

121210 (Malin).
För lite drygt ett år sedan utmanades ÖSK Fotboll av Örebro Hockey. Utmaningen gällde vem som kunde skaffa sig flest ”Followers” på Twitter. Ett popularitetstest skulle man kunna säga. Vid den tidpunkten var det 458 som följde ÖSK via Twitter, medan hockeylaget bara intresserade 126.

Hur har det gått för de två klubbarna i sin Twitterkamp? Jo, båda två har ökat på antalet personer som följer klubbarna på Twitter rätt ordentligt. Men det är fortfarande ÖSK som är verkar vara intressantast att följa. ÖSK har just nu 1.321 anhängare medan det bara är 947 som följer ÖHK.

Däremot ÖHK betydligt aktivare när det gäller att hålla igång sitt Twitterflöde. De har sänt ut 2.177 tweets medan ÖSKarna bara mäktat med 1.459.

I Facebook – det största sociala mediet – är för övrigt ÖSK Fotbolls övertag i popularitetsrankingen ännu mera påtaglig. Medan ÖSK har samlat ihop 6.803 gillamarkeringar så har ÖHK bara 3.760.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *