Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Chencinski: #hardworkpaysoff

Hard work pays off, verkar vara Tomer Chencinskis favorituttryck – i alla fall att döma utifrån hans twittrande. Inte så konstigt därför, att den kanadensiska fotbollssiten Red Nation har valt ”Hard work paying off for Chencinski” som rubrik på en lång och läsvärd artikel om ÖSKs målvakt.

Av artikeln att döma har Tomer fått bekräftat från ÖSKs sportsliga ledning att han nu är lagets förstemålvakt. Han hyser vissa förhoppningar om att kunna fortsätta sin fotbollskarriär i Europa, men inte nödvändigtvis hos ÖSK, när hans kontrakt går ut om ett år. Han hoppas på att få en möjlighet till landslagsspel (för Kanada eller Israel). En bra tillfälle för en landslagsuttagning skulle kunna vara den träningslandskamp som Kanada kommer att spela mot Danmark den 26 januari.

Så där mellan raderna belyser väl artikeln ett dilemma som ÖSK har, nämligen vad man skall göra med Tomer’s kontrakt. Det är bara ett år kvar och ÖSK borde därför erbjuda en förlängning redan nu om man avser att behålla honom i klubben. Jag skulle tro att en hel del hänger på om man lyckats lösa upp Jonas Sandqvists kontrakt. Denne har ju två år kvar på sitt. Om man finner en lösning för Jonas så kommer ÖSK att bara ha en målvakt i truppen och dessutom en målvakt som bara har ett år kvar på sitt kontrakt och som drömmer om att spela fotboll i Tyskland eller England. Samtidigt skulle man nog vilja se mer av honom i spel för att se om han verkligen kommer att bidra med den stabilitet som behövs i försvarslinjerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *