Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nyförvärv till PAL-truppen

ÖSK skriver på sin hemsida, att BK Forwards kraftfulle mittfältare Joel Nilsson skrivit på för ÖSK och nästa år kommer att tillhöra U17/PAL-truppen. Joel, som är son till KIF Örebros tränare Rickard Nilsson, är född 1997 och kommer således att ta plats i U17-truppen med ett år till godo. Joel deltog i somras i årskullens första breddelitsamling, men blev inte uttagen till någon av höstens två dubbellandskamper.

På flera sätt en spännande övergång. Det hör ju inte direkt till vanligheterna att Forwards talanger lämnar klubben vid så pass unga år. Klubben missade dock kvalificeringen till pojkallsvenskan nästa år när de blev utslagna i kvalet av Karlslund.  Detta kan ha varit en av orsakerna bakom klubbytet. Dessutom är det säkert så, att när nu konturerna av en ”befordringsgång” från U17 över U19 till den spetsgrupp som får träna med A-truppen blivit klarare, så blir en övergång till ÖSK intressantare även för yngre spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.