Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sura rönnbär hos Forward

I dagens pappertidning kunde man läsa, att man hos klubben på Väster inte uppskattar ÖSKs intresse för deras före detta tränare.
– Tar de inte spelare så tar de tränare för oss, citeras klubbens ordförande Mats Eriksson.

Riktigt hur han tänker är inte helt klart. Möjligen anser han, att en tränare som tidigare varit anställd av BK Forward inte skall få gå till ÖSK. Men saken är ju den att Axel Kjälls kontrakt med BK Forward gått ut och han faktiskt är fri att välja den arbetsgivare som ger honom de ur hans synpunkt bästa villkoren.

Eriksson gillar inte heller, att ÖSK skriver kontrakt med spelare som lämnat BK Forward.
– ÖSK väntar ut spelare tills de är kontraktlösa utan att göra rätt för sig, säger han till tidningen.

Om han menar att ÖSK inte betalar ut den utbildningsersättning som är skall betalas vid den här typen av övergångar eller om han menar att ÖSK borde köpa loss spelarna medan de fortfarande står under kontrakt med Forward framgår inte. Förmodligen avser han dock det senare. Nu är det väl så, att om ÖSK inte värvat dessa spelare så hade någon annan gjort det. Vid samtliga de tre senaste övergångarna (Yasin, Ibrahim och Saeid) har det ju funnits andra klubbar som varit intresserade. Hade de inte gått till ÖSK hade de hamnat i någon annan klubb och resultatet för Forwards del hade blivit exakt detsamma (eller sämre om de gått till en klubb i Superettan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.