Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cupen färdiglottad

121113.
Cupen skulle enligt SvFF lottas i december – den verkliga lottningen alltså, de två första lagen i resp. grupp seedades ju in – men redan idag har man gjort klart hur åttondelsgrupperna kommer att se ut. ÖSK kommer förutom BK Häcken att få möta Falkenbergs FF och IFK Värnamo – två lag som i helgen klarade sig kvar i Superettan via kval.

Bloggen tycker att detta är bra motståndare för ÖSKs del. För att kunna vara med och slåss i toppen i Superettan gäller det för ÖSK att i högre grad än i år vara det spelförande laget. Något som man får utmärkta tillfällen att utöva/träna mot dessa två lag. Samtidigt är det givetvis bra det inte blev några motståndare från div 1, eftersom det kanske hade blivit lite för lätt. Positivt för ÖSK och örebropubliken är givetvis även att det blir två hemmamatcher på Behrn Arena. ÖSK spelar cupgruppspelet enligt följande.

2 eller 3 mars: Örebro SK – IFK Värnamo
9 eller 10 mars: Örebro SK – Falkenbergs FF
16 eller 17 mars: BK Häcken – Örebro SK

ÖSK: Gruppspelet i Svenska Cupen lottat

121112.
I och med att den andra omgången av Svenska Cupen spelades klart igår – Elfsborg och Helsingborg har haft dispens att vänta tills nu – så börjar grunddragen för nästa omgång, som omfattar tre gruppspelsmatcher i början av mars, att ta form. De allsvenska lagen seedas in i de åtta grupperna på så sätt att det första laget i allsvenskan får möta det sist placerade, det andra laget i allsvenskan spelar mot laget som kom näst sist osv. För ÖSKs del innebär detta att man kommer att få BK Häcken i sin grupp. Dessutom kommer ytterligare två lag att lottas in i gruppen. Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida, att man planerar att genomföra denna lottning under december månad.

Enligt NA (pappersutgåvan) kommer ÖSK att få börja gruppspelet med två hemmamatcher mot inlottade lag för att sedan avsluta gruppspelet med en bortamatch mot Häcken. Jag är inte helt säker på att det stämmer med två hemmamtcher – bestämmelserna är lite luddiga på den punkten. Intressant blir det hur som helst för ÖSK, att innan den riktiga tävlingssäsongen börjar få ställas mot vad som förmodligen och förhoppningsvis blir motståndare från Superettan. Då får man en möjlighet att känna av hur det är att spela mot denna typ av motståndare.

Cupen verkar för övrigt att få något av en uppsving i och med den nya tävlingsformen. Elitklubbarna är positiva till att få tävlingsmatcher redan i mars och både AIK och Helsingborg, som båda riskerar att missa Europaspel nästa år, har gått ut och sagt att man kommer att satsa på cupen för att på så sätt erövra den europaplats man missat genom att resultatet i årets allsvenska som inte var tillräckligt bra.

De tre cupomgångarna kommer att spelas 2/3 mars, 9/10 mars 2013 samt 16/17 mars 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *