Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vilka får lämna?

I dagens papperstidning spekulerar Lasse Wirström om vilka spelare som får lov att gå när ÖSK skall banta spelartruppen från 27 till 19 spelare. Visserligen har han inte fått några namn från ÖSKs sida, utan han får stödja sig på hur P-O Ljung valt att formera sitt lag under hösten. Det har ju mer eller mindre varit uttalat nu på slutet, att ÖSK redan har börjat spela in nästa års startelva. Därför plockar Wirström bort följande spelare ur truppen (med mina kommentarer):

Andreas Haddad på grund av hans återkommande skadeproblem.
Denis Abdulahi ville ÖSK inte ha kvar inför årets säsong. Behovet av innermittfältare har dessutom minskat eftersom Ljung inte spelar tre centralt utan nöjer sig med två.
Valdet Rama ha själv deklarerat att han inte vill spela i Superettan samt att han kan vara på väg tillbaka till Tyskland. Ljung verkar dessutom inte ha så stort förtroende för Rama, vilket framkom när Rama ansåg sig spelklar efter en skada och Ljung tyckte att han behövde flera veckor till för att komma i matchhform.
Armend Alimi klarar inte av att spela i allsvenskan och gör det förmodligen inte i Superettan heller. Han är för vek i närkamperna och hans passningsspel är det bara Rama som förstår (eller om det är tvärtom). Tappade bollar och alldeles för många bortslagna passningar gör att han får lämna.
Jonas Sandqvist får lämna eftersom Tomer Chencinski genomgående spelat bättre.
Eidur Sigurbjörnsson har inte fått spela med ÖSK i år och lär inte få göra det nästa år heller.

Dessutom är det ju redan klart att Tobias Grahn lämnar. Eftersom Ljung fortsatt att spela den ”ordinarie” backlinjen med Anttonen, Wikström och Wowoah så ofta han kunnat göra det så antar jag att dessa spelare som alla har utgående kontrakt kommer att erbjudas en förlängning. De har ju också förklarat sig intresserade av att fortsätta.

Om ÖSK förlänger med de tre i backlinjen och dessutom vill rekrytera en målvakt, en mittfältare och en anfallare så måste ytterligare fyra spelare bort för att man skall nå målet med en trupp på 19 spelare. Möjligen kan det vara så att William Atashkadeh sitter löst till. Magnus Sköldmark säger nämligen till Wirström, att man vill ha en trupp som klarar minst 25 matcher och det målet har Atashkadeh på långa vägar inte uppnått under de två år han representerat klubben. Med Hasani, Samuelsson, Holmberg och en ny anfallare (om en sådan kommer) så blir det inte någon plats för en femte anfallare i den utunnade truppen.

En annan spelare som lär sitta rätt löst till är Josef Ibrahim. Han lånades ut av ÖSK til Syrianska inför hösten, vilket brukar vara ett säkert tecken på att han inte finns med i klubben framtidsplaner. Samma argument skulle kunna användas beträffande Peter Samuelsson, men har har ju återigen producerat mål under sin lånetid hos Degerfors, vilket borde räcka för att ÖSK skall vara intresserade av att behålla honom.

En annan spelare som inte riktigt verkar ha fått en plats i P-O Ljungs förstauppställning är Marcus Astvald. Han var ju en nödlösning i anfallet under sommaren, men när Hasani värvades och Kamara lånades så försvann i princip all hans speltid. Platserna på mittfältets kanter togs sedan i första hand av Bamberg och Yasin. Att hans agent indikerar att han kan komma att röra på sig indikerar också att något skulle kunna vara på gång för hans del.

Hos Svartvitt har Petter Östman funderat på ungefär samma saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *