Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Farsartad omröstning

Omröstningen om årets spelare verkar att bli lika farsartad som den var förra året, då ett stort antal polacker kom in och röstade på Riku Riski, som man ville att ÖSK skulle köpa. I år verkar det vara Ahmed Yasins supportrar som manipulerar systemet för att få honom att framstå som betydligt bättre och populärare än vad han är. I nuläget leder Ahmed omröstningen med 1.221 av 3.224 avgivna röster (drygt 37 %). Detta trots att han fått begränsat med speltid under året (ca 25 % av tillgänglig speltid) och bara varit med på planen i 13 av 30 matcher.

ÖSK ställs nu inför ett dilemma. Skall man som man gjorde i fallet Riku Riski ogiltigförklara rösterna på Ahmed eller skall man till årets spelare utse någon som uppenbarligen inte är det. Fr att göra det ännu knepigare är det väl en viss risk för att även tvåan i omröstningen (Ilir Berisha, 763) och trean (Mohammed Saeid, 733)  kunnat dra nytta av ”taktikröstare”.

Den enda vettiga lösningen för ÖSK i det här läget är nog att gå ifrån nätomröstningen och i stället låta någon slags panel eller spelarna själva rösta fram årets spelare. Det sista tycker nog bloggen skulle vara den bästa lösningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.