Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

NA granskar nyförvärven

För någon vecka sedan hade NA i sin pappersutgåva en genomgång och betygsättning av de spelare som kommit till ÖSK under de senaste två åren. Det handlar här inte om några absoluta betyg utan tidningen tar hänsyn till saker som förväntningar och status vid ankomsten (?) förutom prestationerna på planen.

Enastående bra (5)

Mycket bra (4)
Ilir Berisha
Kalle Holmberg

Bra (3)
Mohammed Saeid
William Atashkadeh
Valdet Rama

Godkänd (2)
Patrik Haginge
Christoffer Wiktorsson
Emil Berger
Alhassan Kamara
Riku Riski
Ahmed Yasin

Underkänd (1)
Tomer Chencinski
Armend Alimi
Daniel Bamberg
Shpetim Hasani
Josef Ibrahim
Kushtrim Lushtaku
Peter Samuelsson

Urusel (-)
Jonas Sandqvist
Eidur Sigurbjörnsson
Tobias Grahn
Andreas Haddad
Paulinho (Paulo de Oliviera)
Brunet Hay Pino

En sådan här sammanställning kan man givetvis ha synpunkter på utöver att det är omöjligt att bedöma vilka förväntningar som NA:s betygsättare hade på respektive spelare. Jag tycker nog till exempel att Berisha, Holmberg och Rama fått för höga betyg och att trion Chencinski, Hasani och Bamberg för låga. Rama var ju rättt bra förra året, men i år har han varit en skugga av sitt fjolårsjag.  När det gäller Bamberg kan man ju konstatera att P-O Ljung spelat honom vid varje tillfälle som han varit tillgänglig. Chencinski har i mitt tycke även han definitivt färtjänat ett godkänt betyg även om hans missar ofta blir mer spektakulära än för en målvakt som inte hinner med på linjen eller missar i luftspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.