Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslundscupen P15

ÖSK vann Karlslundscupen.
ÖSKs P97:or har gått fram som en vältrimmad slåttermaskin i årets Karlslundscup. Efter förmiddagens 4-0 vinst i semifinalen mot Enköpings SK vann ÖSKarna även finalen med samma siffror. Motståndare i den matchen var Ängelsholms FF. Totalt har ÖSK vunnit alla sina fem matcher i cupen (tre i gruppspelet och två i finalrundan) och målskillnaden blev till slut förnämliga 21-1.

I skuggan av förstalaget gjorde även det snabbinkallade andralaget en riktigt bra prestation. Efter att ha slutat tre i sin grupp så vann laget båda sina slutspelsmatcher och fick alltså den slutliga placeringen nio i 16-lagsturneringen. I C-finalen idag på eftermiddagen besegrades Enskede med 2-0.


Bra semifinalsöndag för ÖSKarna.
Båda ÖSK-lagen vann sina semifinaler på söndagsförmiddan och kommer att spela sina finaler i eftermiddag kl. 15:00. ÖSK lag 1 mötte seriesegrarna från Regionalerie Öst Enköpings SK. Resultatet blev entydigt. ÖSK körde över sina motståndare och vann med 4-0. Enköping höll tätt i 8 minuter innan David Holm gjorde 1-0 smart framspelad av Felix Möller. Felix fick seda göra det andra frispelad av Hampus Lind. I andra halvlek ökade Markus Nydahl ÖSK-ledningen då han på halvvolley gjorde 3-0 efter hörna. Målskyttet avslutades av Hampus Lind som på en andraboll efter frispark behärskat lobbade bollen över ett straffområde fyllt av med- och motståndare. I finalen kommer ÖSK att få möta Ängelholms FF, ett lag som hade påtagliga problem när de mötte ÖSKs andralag i går.

Även ÖSKs andralag tog sig vidare till sin final som i det här sammanhanget är en C-final. Det är alltså cupens niondeplats som står på spel. I förmiddagsmatchen besegrades Täby IS efter en rafflande straffsparksläggning. Vid full tid stod de 1-1 efter det att Täby lite turligt gjort sitt mål med någon minut kvar. I C-finalen kommer man att få möta Enskede IK, som ÖSK lag 1 besegrade med 5-0 i gruppspelet.

ÖSK utan poängtapp genom gruppspelet.
Grauppspelet i Karlslundscupen vållade inte några problem för ÖSKs förstalag. Efter gårdagens 4-1 seger besegrades idag Enskede med 5-0 och sedan IFK Uppsala med 4-0. Det här innebär att ÖSKarna går vidare till en av A-semifinalerna där de får möta Enköping SK. En intressant match eftersom Enköping vann den regionala serien för den östra regionen. På det här sättet får de två regionala segrarna alltså en möjlighet att mäta krafterna med varanadra. Matchen spelas på Karlslund Arena kl. 10:00 i morgon söndag.

För det snabbinkallade andralaget gick det inte riktigt lika bra. Laget som består av spelare från både elit- och breddtrupperna räckte inte riktigt till i dagens matcher och förlorade med 1-3 mot Ängelholms FF och sedan med 1-2 mot göteborgslaget IK Zenith. Hyfsade resultat ändå med tanke på förutsättningarna. Andralaget kommer i sin C-semifinal att få möta Täby IS kl. 11:00 på Trängen.

Segrar för ÖSK 1 och 2.
ÖSKs två lag i Karlslundscupen fick båda en bra start i turneringen. De vann nämligen sina respektive matcher med 4-1. Bloggen hade sin utsände på plats för lag 1:s match mot IFK Haninge/Brandbergen och kunde konstatera att det mest av allt liknade en dag på jobbet för de svartvita. I första halvlek (25 min) gjorde ÖSK sina mål genom tvåmålsskyttarna David Holm och Hampus Lind – den senare vänsterback för dagen, vilket inte hindrade att han dök upp framför motståndarmålet titt som tätt.

I andra halvlek tappade sedan laget koncentrationen och spelade väl i princip av matchen utan att förta sig. Motståndarna var inte tillräcligt bra för att på allvar kunna hota Alex Berger i ÖSK-målet även om de fick med sig ett tröstmål. I den andra gruppspelsmatchen besegrade Eskede IK IFK Uppsala med 4-0. ÖSK och Enskede möts i en tidig morgonmatch i morgon i något som väl ser ut som en tidig gruppfinal.

ÖSK lag 2 mötte senare på eftermiddagen andralaget från Karlslund och vann den matchen med 4-1. Jag vet egentligen inte något mer om denna match än att Karlslund lär ha haft en hel del 98:or i sitt lag så motståndet var kanske inte det vassaste. ÖSK-tvåornas nästa motståndare blir Ängelholms FF. I gruppens kvällsmatch spelade Ängelholm och IK Zenith oavgjort 0-0 och det resultatet blir man ju inte mycket klokare på. Ett resultat av detta resultat är i alla fall att ÖSK lag 2 leder gruppen över natten.


Karlslundscupen avslutas i helgen med spelet i klass P15 – den äldsta åldersklassen i den här turneringen. Karlslundscupen är en inbjudningsturnering, vilket innebär att det oftast är skickliga lag som deltar. Sexton lag är anmälda och efter spel i gruppspelet som avgörs med början i eftermiddag och fortsätter på lördagen, så avgörs cupen med A-, B-, C- och D-finalspel på söndag. Det gäller alltså för lag med segeraspirationer att först av allt se till att man tar förstaplatsen i gruppspelet.

Till A-slutspelet siktar säkert ÖSKs förstalag, som dominerade årets regionala spel i den västra gruppen. ÖSK har även – precis som Karlslund – med ett andralag i tävlingen. Förmodligen beroende på att två andra lag har hoppat av i ett sent skede. ÖSKs lag från den så kallade breddtruppen är dock även de riktigt duktiga och kan nog överraska ett eller annat av elitlagen. Bland annat gick de ju till final i Örebrocupen i somras där de spelade bra och förlorade först på straffar mot ÖSKs förstalag.

Karlslundscupen: Anmälda lag och Spelschema

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *