Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berslagen Futsal Cup

Med start i kväll och över helgen spelas Bergslagen Futsal Cup i Lindesberg. ÖSK har anmält fyra av de fem lag som senare i år kommer att spela om DM-tecknen. Saknas från turneringen gör 96-orna, som jag tror inte tar det här med futsal så allvarligt (men jag kan ha fel). Något herrseniorlag från ÖSK-familjen är inte heller anmält.

I dag var det de två yngsta klasserna som spelade sina turneringar – alltså 98:orna på pojk- och flicksidan. På den kvinnliga sidan körde årets DM segrare från ÖSK Söder/Ungdom över sina motståndare rejält. Det var väl i och för sig inte så oväntat – de här tjejerna är riktigt bra. Laget gick obsegrat genom gruppspel och final. De vann alla sina matcher och den enda plumpen i protokollet var väl egentligen att de släppte in ett mål. Men det gjorde inte så mycket eftersom de själva gjorde 15 stycken (plus ett självmål). I finalen besegrade de IF Eker med 4-0. Bästa målgörare var Kajsa Armborg och Malin Landmark med fyra. Inte mycket sämre var Lova Händel och Amanda Håkansson som gjorde tre.  Det femtonde målet stod Freja Olofsson för.

Pojklaget hade väl inte riktigt samma framgångar utan de fick nöja sig med en femteplats i sin åldersklass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *